tag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post2054476598104033100..comments2024-03-26T16:05:20.726+01:00Comments on W mojej kuchni: Szparagi z czosnkiem wg AleexAleexhttp://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-4391807800825609162012-05-17T22:07:54.306+02:002012-05-17T22:07:54.306+02:00O widzisz :)))Następnym razem dodam i ja :))) Pozd...O widzisz :)))Następnym razem dodam i ja :))) Pozdrawiam, Aleex.Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-62472358181305368362012-05-17T15:15:51.606+02:002012-05-17T15:15:51.606+02:00Smakowicie wszystko wygląda, muszę wypróbować prze...Smakowicie wszystko wygląda, muszę wypróbować przepis. PozdrawiamZielonaMilahttp://www.trasa-rowerowa.cba.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-23407449898298148622012-05-17T12:58:39.242+02:002012-05-17T12:58:39.242+02:00dobre wyszły! dodałam jeszcze kapkę białego wina!dobre wyszły! dodałam jeszcze kapkę białego wina!Olahttps://www.blogger.com/profile/06974463440732558398noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-65258252702559470072012-05-17T12:28:27.594+02:002012-05-17T12:28:27.594+02:00Szparagi są pyszne, ale u nas największym probleme...Szparagi są pyszne, ale u nas największym problemem jest to że albo są za twarde, albo łuczate- nie mamy doświadczenia przy kupnie. Mi osobiście smakują, ale jak ktoś umie dobrze przyrządzić.Petitek79https://www.blogger.com/profile/17842924218482485454noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-48562322800342173532012-05-16T17:27:58.448+02:002012-05-16T17:27:58.448+02:00Dziękuję za informację :))) Ja nie odważyłabym się...Dziękuję za informację :))) Ja nie odważyłabym się zaserwować szparagów bez obierania, jakoś nie mam przekonania, a niektóre pędy są nieco łykowate. Powoli przekonuję się do tego warzywa, ale idzie mi nieco opornie. Pozdrawiam, Aleex.Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-8489778569207133892012-05-16T10:26:27.890+02:002012-05-16T10:26:27.890+02:00muszę wypróbować, ja bardzo lubię sezon szmaragowy...muszę wypróbować, ja bardzo lubię sezon szmaragowyOlahttps://www.blogger.com/profile/06974463440732558398noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-66624811107328662632012-05-16T08:53:35.028+02:002012-05-16T08:53:35.028+02:00Kurcze, ślinka cieknie mniam :)Kurcze, ślinka cieknie mniam :)ANAhttps://www.blogger.com/profile/03696732850632820577noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-74100803345006515652012-05-15T23:59:20.552+02:002012-05-15T23:59:20.552+02:00Droga Alexx,Komentuje po raz pierwszy..
Bardzo lub...Droga Alexx,Komentuje po raz pierwszy..<br />Bardzo lubie Twojego Bloga bo naprawde mozna znalezc tu sporo fajnych przepisow.Prowadzisz go rewelacyjnie,pogratulowac!!Jednak musze sie tu odezwac..Jako ,ze jestem wielka milosniczka szparagow.Zielonych szparagow sie nie obiera ,a raczej ulamuje te"zdrewniala " koncowke,sama powinna sie delikatnie odlamac.Zostawiamy tylko te miekkie czesci pedu.Bynajmniej tak uczyl mnie znajomy ,ktory posiada farme szparagow w UK.Nastepnie( tu wedle uznania,podaje moja metode)Na goraca lekko osolona wode ,wrzucamy szparagi i doslownie 4-5 min i gotowe,polane roztopionym maslem czy dobra oliwa z oliwek i oproszone parmezanem smakuja wysmienicie.Ale to oczywiscie wedle gustu.Ja bardzo lubie szparagi ,surowe zawiniete w szynke parmenska czy jakakolwiek wloska dojzewajaca( moze byc nawet bardzo cienko ukrojony wedzony boczek )i zapieczone.Grillujemy je doslownie kilka minut.Sa poprostu wysmienite.Czsami ludzie zbyt dlugo gotuja szparagi i dlatego sa bez smaku( sama na poczatku tak zrobilam)i zupelnie mi nie smakowaly.A im wystarczy doslownie pare minut,przepyszne chrupiace..ajjj...sama mam ochote teraz na szparagi!Pozdrawiam Goraco! xAnonymousnoreply@blogger.com