tag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post3313135794956408347..comments2024-03-26T16:05:20.726+01:00Comments on W mojej kuchni: Ciasteczka z białego sera wg AleexAleexhttp://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-38212833417094597702013-03-06T15:04:40.608+01:002013-03-06T15:04:40.608+01:00Cieszę się, że Wam smakują :) Pozdrawiam, Aleex :)...Cieszę się, że Wam smakują :) Pozdrawiam, Aleex :)Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-66006467362267930942013-03-05T22:57:06.302+01:002013-03-05T22:57:06.302+01:00Nie wiem co maja te ciasteczka ale moj maz je uwie...Nie wiem co maja te ciasteczka ale moj maz je uwielbia... co mnie cieszy. Osobiscie dodaje troche proszku do pieczenia.<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-90681959192283106872012-12-17T20:09:04.030+01:002012-12-17T20:09:04.030+01:00Chyba coś zrobiłaś nie tak, bo dobrze przygotowane...Chyba coś zrobiłaś nie tak, bo dobrze przygotowane ciasteczka są leciutkie i kruchutkie. W żadnym razie nie są ciężkie. Co do smaku - to my go określamy dodając cukier lub sól. Pozdrawiam, Aleex.Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-37467731684284922202012-12-17T20:06:55.936+01:002012-12-17T20:06:55.936+01:00Witam - dziś je robiłam i to nie mój smak, są taki...Witam - dziś je robiłam i to nie mój smak, są takie jakieś nijakie. Lubię wyraziste smaki a te ciastka są w dodatku ciężkie a nie kruche.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-26058224702023516202010-06-18T09:25:04.895+02:002010-06-18T09:25:04.895+02:00W moim domu też są bardzo lubiane. Zawsze znikają ...W moim domu też są bardzo lubiane. Zawsze znikają błyskawicznie, dlatego podwajam porcję. Masz rację, świetne są z nadzieniem. Ja nadziewam rogaliki, a ciasteczka tylko posypuję cukrem pudrem lub kryształem (albo brązowym), ale wtedy przed pieczeniem. Pozdrawiam, Aleex.Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-53710042946145310032010-06-18T08:24:47.969+02:002010-06-18T08:24:47.969+02:00Witam.Choć już "parę" lat minęło od moje...Witam.Choć już "parę" lat minęło od mojego dzieciństwa to rzeczywiście mogę potwierdzić iż jest to smak z tamtych lat.Do dziś goszczą na mym stole bardzo często-nie sposób aby nie wyszły,lekko listkują.Ja często robię z nich poduszeczki z owocami,gł.jabłko z cynamonem,mmmm.Moje dzieci też już je powielają u siebie w domu,a Mamunia-Babunia do tej pory piecze genialne rogaliki makowo-orzechowe właśnie z tego przepisu.U nas tylko jedna różnica-składników nie siekamy,a przepuszczamy przez praskę do ziemniaków+mąka.Genialne ciasto,cudowny,delikatny smak,są super.Pozdrawiam MagdaAnonymousnoreply@blogger.com