tag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post3410230604295727916..comments2024-03-26T16:05:20.726+01:00Comments on W mojej kuchni: Mięso w słoiku z galaretką wg AleexAleexhttp://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comBlogger156125tag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-22900446195849615112020-08-29T14:28:00.383+02:002020-08-29T14:28:00.383+02:00Mam pytanie co do wielkości słoiczków, jeżeli są m...Mam pytanie co do wielkości słoiczków, jeżeli są mniejsze krócej pasteryzować ?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-78998874930207558402020-06-13T22:58:08.209+02:002020-06-13T22:58:08.209+02:00Naprawdę świetnie napisane. Pozdrawiam.Naprawdę świetnie napisane. Pozdrawiam.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-59007304547864780882019-10-25T20:03:51.750+02:002019-10-25T20:03:51.750+02:00Super przepis ja dodaję jeszcze :
1 jajko
1 łyżkę...Super przepis ja dodaję jeszcze :<br /><br />1 jajko<br />1 łyżkę cukru<br />1 łyżeczkę suszonej cebuli<br />1 łyżeczkę suszonej pietruszki<br /><br />pozdrawiam MASTERCHEFhttps://www.blogger.com/profile/05728120333325382831noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-57308471745813155822019-10-25T20:02:38.560+02:002019-10-25T20:02:38.560+02:00Witam przepis petarda, ja dodaję jeszcze :
1 łyżk...Witam przepis petarda, ja dodaję jeszcze :<br /><br />1 łyżkę cukru<br />1 łyżeczkę suszonej cebuli<br />1 łyżeczkę suszonej natki pietruszki<br /><br />smaczne ;)MASTERCHEFhttps://www.blogger.com/profile/05728120333325382831noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-22719911100090435422018-10-31T00:50:49.097+01:002018-10-31T00:50:49.097+01:00wielka przesada z tym pasteryzowaniem ja pasteryzu...wielka przesada z tym pasteryzowaniem ja pasteryzuje raz 1godz i to wystarczy przechowuje sloiki w lodowce do trzech miesiecy i nic sie nie dziejeAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/18169475655448006647noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-89012721413146575622018-03-01T11:13:50.643+01:002018-03-01T11:13:50.643+01:00Też lubię do wódki superTeż lubię do wódki superAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-39607851108951060502018-02-10T18:20:01.844+01:002018-02-10T18:20:01.844+01:00Przejrzałam wszystkie komentarze i na 144 "aż...Przejrzałam wszystkie komentarze i na 144 "aż" 4 osoby miały problem z galaretką. U innych wszystko się udawało. Zastanawiam się nad przyczyną, bo nigdy mi się nie zdarzyło nic podobnego. Podpowiedź dotycząca ponownego, dodatkowego przetworzenia dotyczy (o ile pamiętam) sytuacji, w której mięso było luźne. A Twoje jaką ma konsystencję? Jest zwarte? A zostawiłaś je do zastygnięcia? Galaretka miała szanse powstać? Proporcje w przepisie są właściwe. Czasami problem tkwi w żelatynie. A woda w słoiczku jest "galaretkowata" czy w ogóle nie czuć w niej żeatyny?<br />Pozdrawiam,Aleex :)Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-41696117207756288762018-02-09T22:51:36.216+01:002018-02-09T22:51:36.216+01:00Widze, ze bardzo duzo osob mialo problem z zelatyn...Widze, ze bardzo duzo osob mialo problem z zelatyna. U mnie to samo. 15 malych sloiczkow a woda. Oczywiscie po 2 krotnej pasteryzacji. Dzis otworzylam jeden sliczek i tak, smaczne ale galaretka to woda. Podpowiedz jest dodaj zelatyne i jeszcze raz pasteryzuj ale, ze jak? konserwe wyjac pokroic i dodac zelatyne jeszcze? dziwne, moze w przepisie jest za duzo wody? Masakra, przeciez nie wyrzuce miesa za taka kwote :(Unknownhttps://www.blogger.com/profile/00511315234278296035noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-76383059689043716912018-02-08T18:39:43.356+01:002018-02-08T18:39:43.356+01:00Kto nie lubi galaretki? Jednak nie wiem, czy taki ...Kto nie lubi galaretki? Jednak nie wiem, czy taki sposób na uzyskanie większej ilości zda egzamin. Jak wypróbujesz, daj znać. Pozdrawiam, Aleex :)Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-40642094211613983432018-02-06T21:39:42.511+01:002018-02-06T21:39:42.511+01:00Witam
mam szybie i krotkie pytanie: Jak myslisz: m...Witam<br />mam szybie i krotkie pytanie: Jak myslisz: mozna dac 2 razy tyle zelatyny i 2 razy tyle wody by uzyskac wiecej galaretki, ktora uwielbiamy? dzieki za odpowiedzAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-21877229501937868132018-02-06T21:38:58.787+01:002018-02-06T21:38:58.787+01:00Witam
mam szybie i krotkie pytanie: Jak myslisz: m...Witam<br />mam szybie i krotkie pytanie: Jak myslisz: mozna dac 2 razy tyle zelatyny i 2 razy tyle wody by uzyskac wiecej galaretki, ktora uwielbiamy? dzieki za odpowiedzUnknownhttps://www.blogger.com/profile/00511315234278296035noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-54565332917273316332017-07-19T13:02:38.539+02:002017-07-19T13:02:38.539+02:00Przepis wydrukowany i czeka na realizację.
Pozdraw...Przepis wydrukowany i czeka na realizację.<br />PozdrawiamAiohttp://www.ksiega-smaku.pl/salatka-brokulem-kurczakiem-feta/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-20503808281203577692017-07-07T19:49:38.024+02:002017-07-07T19:49:38.024+02:00W przepisie jest czosnek w proszkuW przepisie jest czosnek w proszkuAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-61982129999714769622017-04-03T17:10:10.976+02:002017-04-03T17:10:10.976+02:00Witaj. Te słoiki, które się zawekowały, potraktuj ...Witaj. Te słoiki, które się zawekowały, potraktuj jak konserwy. W pierwszej kolejności zużyj te, w których nakrętki nie zaciągnęły się. W lodówce na pewno wytrzymają (po otworzeniu) do 2 tygodni. Zapasteryzowane, dużo dłużej. Pozdrawiam, Aleex :)Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-84530475483082629002017-04-03T12:45:17.787+02:002017-04-03T12:45:17.787+02:00Witam . Mięsko wyszło super:). Niestety 2 słoiki n...Witam . Mięsko wyszło super:). Niestety 2 słoiki nie zaciągnęły się . Ile mogę je przechowywać w lodówce?. Dodam że gotowałem 3 razy.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07160644437175718736noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-23736198012309812642017-03-27T15:10:58.768+02:002017-03-27T15:10:58.768+02:00Galaretka powinna się zrobić po ostygnięciu słoikó...Galaretka powinna się zrobić po ostygnięciu słoików. Wówczas wszystko tężeje. Jeśli nadaj jest płyn, dodaj żelatyny, ale KONIECZNIE ponów pasteryzację. Opisałam to wcześniej. Pozdrawiam, Aleex :)Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-13713704477424200382017-03-27T10:06:37.342+02:002017-03-27T10:06:37.342+02:00Mam pytanie nie wiem czy przez przypadek nie dałam...Mam pytanie nie wiem czy przez przypadek nie dałam przeterminowanej żelatyny bo nie chce mi się zrobić galaretka w słoikach , wiec mam pytanie czy to oznacza że nie będą nadawać się do przechowywania i potem do jedzenia .Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-14828656897925490622017-03-05T23:46:59.237+01:002017-03-05T23:46:59.237+01:00Niestety, nie pomogę. Nie mam żadnego doświadczeni...Niestety, nie pomogę. Nie mam żadnego doświadczenia z szybkowarami. Pozdrawiam, Aleex :)Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-33714961260073387092017-03-05T23:32:04.387+01:002017-03-05T23:32:04.387+01:00Witam,receptura brzmi znakomicie.Mam zamiar przygo...Witam,receptura brzmi znakomicie.Mam zamiar przygotować mięso wg Twego przepisu w szynkowarze,lecz potrzebuję informacji ,w jakiej temperaturze, i jak mługo,poddawać w nim mięso tzw.obróbce cieplnej?Z góry b.dziękuję za odpowiedź.Pięknie pozdrawiam.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-5761631184864880232017-02-08T22:40:46.010+01:002017-02-08T22:40:46.010+01:00Robilam 2 dni temu. Niebo w gebie. Obledny smak ob...Robilam 2 dni temu. Niebo w gebie. Obledny smak obledne miesko a galaretka najlepsza. Polecam wszystkim. Alex uwielbiam Twoje przepisy. Pozdrawiam serdecznie. Aska ��Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-51027849855189609442017-01-06T14:13:01.391+01:002017-01-06T14:13:01.391+01:00Alex właśnie robię to mięso w Madrycie jak narazie...Alex właśnie robię to mięso w Madrycie jak narazie wszystko idzie z planem. Dzięki wielkie za przepis.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11795287775016533869noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-60624816402337411492016-10-24T21:11:02.445+02:002016-10-24T21:11:02.445+02:00W sobotę zrobiłam mięsko w słoiku ale bez maggi - ...W sobotę zrobiłam mięsko w słoiku ale bez maggi - rewelacja, przepyszne. Parę lat temu często korzystałam z.przepisów Aleex na portalu Wielkie Żarcie - więc jak teraz szukałam przepisu na mięsko w słoiku i w wyszukiwarce zobaczyłam Aleex - wiedziałam, że będzie pychota :-). Pozdrawiam!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03416761426950046342noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-84309877626516072632016-10-02T08:41:59.072+02:002016-10-02T08:41:59.072+02:00A jak masz je zapasteryzowac.... Otwarte? A jak masz je zapasteryzowac.... Otwarte? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-36717493150732477622016-09-03T00:11:27.580+02:002016-09-03T00:11:27.580+02:00Każdy produkt, który ma na opakowaniu przepis, moż...Każdy produkt, który ma na opakowaniu przepis, możesz przygotować według tego przepisu lub inaczej Pozdrawiam, Aleex :)Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-72315517138030540972016-09-02T21:25:23.553+02:002016-09-02T21:25:23.553+02:00Mam pytanie: na odwrocie opakowania soli peklowej ...Mam pytanie: na odwrocie opakowania soli peklowej jest opisany sposób użycia i informacja - iż nie należy jej używać do przyprawiania potraw - jak to się ma do Twojego przepisu?<br />Anonymousnoreply@blogger.com