tag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post4409661050424073751..comments2024-03-26T16:05:20.726+01:00Comments on W mojej kuchni: Wątróbka drobiowa wg AleexAleexhttp://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comBlogger15125tag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-78224583248833516982023-09-03T14:31:43.945+02:002023-09-03T14:31:43.945+02:00Pysznie i zdrowoPysznie i zdrowomedyczny detoxhttps://www.medycznydetox.pl/blog/objawy-chorej-watroby-u-alkoholika-czyli-jak-rozpoznac-alkoholowe-choroby-watrobynoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-65944894529274967912015-05-01T12:44:44.871+02:002015-05-01T12:44:44.871+02:00Nie chcę się czepiać ale na oliwie nie należy smaż...Nie chcę się czepiać ale na oliwie nie należy smażyć bo nie nadaje się do wyższych temperatur.Do smażenia zalecany jest olej-np.rzepakowy.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-36727672454025198822014-09-01T21:45:50.971+02:002014-09-01T21:45:50.971+02:00Brzmi ciekawie, choć połączenie podrobów i owoców ...Brzmi ciekawie, choć połączenie podrobów i owoców to nie moje smaki. Ale... kto wie? Może się kiedyś skuszę ? Pozdrawiam, Aleex :)Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-56849943608615371762014-09-01T15:50:34.319+02:002014-09-01T15:50:34.319+02:00Ostatnio jadłam wątróbkę z restauracji i była przy...Ostatnio jadłam wątróbkę z restauracji i była przygotowana z...sosem malinowym ,grzankami smażonymi na masełku i sałatką z sosem vinegret. I wyobraź sobie,że byłam w szoku,bo to połączenie okazało się cudowne dla podniebienia!! Niestety nie mam wyobraźni i nie potrafię sama upichcić takiej wątróbki.<br />MarzannaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-85566509127199337592012-10-05T20:09:10.956+02:002012-10-05T20:09:10.956+02:00watróbki nie smazy sie 10 minut.Po 2 minuty z kazd...watróbki nie smazy sie 10 minut.Po 2 minuty z kazdej strony.A pózniej 10 minut sie dusi z cebulą pod przykryciem na małym ogniu.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-65038070117265700532012-09-29T12:33:00.685+02:002012-09-29T12:33:00.685+02:00a dlaczego nie ? Po prostu - szczypta dla smaku :)...a dlaczego nie ? Po prostu - szczypta dla smaku :) Pozdrawiam, Aleex :)Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-41272568672483428092012-09-29T12:03:46.408+02:002012-09-29T12:03:46.408+02:00Też daję jabłko oraz czosnek i dwie łyżki miodu na...Też daję jabłko oraz czosnek i dwie łyżki miodu na sam koniec duszeniaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-52421749415740066692012-09-28T23:42:00.986+02:002012-09-28T23:42:00.986+02:00a dlaczego wegeta?
a dlaczego wegeta?<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-30891693779143508362012-09-28T19:11:57.800+02:002012-09-28T19:11:57.800+02:00Nie masz racji :) Wątróbki nie soli się przed przy...Nie masz racji :) Wątróbki nie soli się przed przygotowaniem, bo twardnieje podczas duszenia. A dusi się ją ZAWSZE krótko, więc sposób przygotowania nie ma decydującego wpływu na jej twardość. No chyba że ktoś jest zupełnym laikiem w tej kwestii. Pozdrawiam, Aleex. Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-85916560370460171472012-09-28T18:34:00.033+02:002012-09-28T18:34:00.033+02:00watroba jest twarda przez dlugie duszenie a nie pr...watroba jest twarda przez dlugie duszenie a nie przez dodanie soli przed...<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-76774901009305346572011-02-25T10:08:52.623+01:002011-02-25T10:08:52.623+01:00Noelko - brzmi pysznie, ale moi chłopcy nie wezmą ...Noelko - brzmi pysznie, ale moi chłopcy nie wezmą do ust mięsa w połączeniu z owocami. Trudno, może kiedyś wypróbuję. Pozdrawiam, Aleex.Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-33672446312618601292011-02-25T09:40:09.624+01:002011-02-25T09:40:09.624+01:00Spróbuj kiedyś z owocami. przesmażasz wątróbkę, zd...Spróbuj kiedyś z owocami. przesmażasz wątróbkę, zdejmujesz ją z patelni do miseczki, a na tym tłuszczu przesmażasz cebulkę, jabłko, gruszkę i śliwki (ilość dowolna, u mnie zwykle na 0,5 kg wątróbki 2 jabłka, 2 gruszki, 10 śliwek, 2 średnie cebulki), całość posypujesz oregano i pieprzem, sól. Jak owoce zrobią się szkliste dodajesz podsmażoną wątróbkę, jeszcze chwila, żeby wszystko było ciepłe i na talerz, smacznego.Noelkanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-87605226806397955772011-02-25T07:48:22.017+01:002011-02-25T07:48:22.017+01:00Jak pięknie podane. Mmmm, ale mi narobiłaś apetytu...Jak pięknie podane. Mmmm, ale mi narobiłaś apetytu!Petitek79https://www.blogger.com/profile/17842924218482485454noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-35942684346425513262011-02-25T00:08:02.002+01:002011-02-25T00:08:02.002+01:00Aż chce się jeść. Dzięki za fajne przepisy. Wyprób...Aż chce się jeść. Dzięki za fajne przepisy. Wypróbowałam łososia w sosie śmietanowym - rewelacja!!!Różahttps://www.blogger.com/profile/18426222938033566764noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-87057252851036036872011-02-24T12:47:21.067+01:002011-02-24T12:47:21.067+01:00Dobra wątróbka nie jest zła :) Ja dodaję jeszcze n...Dobra wątróbka nie jest zła :) Ja dodaję jeszcze nieraz pod koniec smażenia jabłko. Świetnie się komponuje :) Pozdrawiam :)wedelkahttps://www.blogger.com/profile/03029817017185349468noreply@blogger.com