tag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post4506952855311131035..comments2024-03-26T16:05:20.726+01:00Comments on W mojej kuchni: Puszyste ciasto drożdżowe wg AleexAleexhttp://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comBlogger58125tag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-59800507695401041322020-12-05T22:34:30.158+01:002020-12-05T22:34:30.158+01:00Po upieczeniu nie trzymam ciasta w piekarniku, bo ...Po upieczeniu nie trzymam ciasta w piekarniku, bo przesusza się. Sprawdzaj jakość produktów i próbuj. Nie poddawaj się, bo warto :) Pozdrawiam, Aleex :)Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-1969192585549672282020-12-04T13:04:35.129+01:002020-12-04T13:04:35.129+01:00Bardzo dziękuję za odpowiedź, nie myślałam że Pani...Bardzo dziękuję za odpowiedź, nie myślałam że Pani odpowie. Ciadt na prawdę pyszne, ale nie wiem bo ładnie wyrasta w piekarniku po wyłączeniu nie wyjmuję tylko czekam i w piekarnimu jeszcze opadaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/02296749885911719077noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-15540156085806200162020-12-03T15:51:02.349+01:002020-12-03T15:51:02.349+01:00Nie wiem, może zawiniła kiepska jakość drożdży, mo...Nie wiem, może zawiniła kiepska jakość drożdży, może jakiś błąd w wykonaniu lub podczas pieczenia. Nie mam wystarczających informacji, aby udzielić konkretnej odpowiedzi. Mam nadzieję, że się nie zrazisz tym jednym niepowodzeniem. Pozdrawiam, Aleex :)Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-73133988280726302882020-12-03T10:00:19.425+01:002020-12-03T10:00:19.425+01:00Dlaczego mi odpadło ciastol😞, jaki może byc powód...Dlaczego mi odpadło ciastol😞, jaki może byc powód Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02296749885911719077noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-58316600112797100872018-10-13T14:47:22.571+02:002018-10-13T14:47:22.571+02:00Zrobiłam pierwszy raz z tego przepisu,dodałam do ś...Zrobiłam pierwszy raz z tego przepisu,dodałam do środka suszonej żurawiny,ciasto wyrosło pięknie,bardzo smaczne, puszyste,napewno jeszcze upiekę ponownie<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-69102278882127697642017-09-03T23:18:16.260+02:002017-09-03T23:18:16.260+02:00Nie zastępowałam cukru miodem, więc ilości nie okr...Nie zastępowałam cukru miodem, więc ilości nie określę, ale sądzę, że różnica będzie niewielka - jeśli będzie. Jak wypróbujesz, daj znać, jak wyszło. Pozdrawiam, Aleex :)Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-71511658290021091562017-09-03T18:38:58.670+02:002017-09-03T18:38:58.670+02:00Hej Aleex ciasto wlasnie odczekuje 30 min w brytwa...Hej Aleex ciasto wlasnie odczekuje 30 min w brytwance i tak sobie mysle czy moznaby zastąpic cukier np miodem jeśli tak to ile łyżek ?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-69028491214170585902017-02-10T21:31:33.840+01:002017-02-10T21:31:33.840+01:00Wystarczy keksówka o wymiarach: 27x8. Pozdrawiam, ...Wystarczy keksówka o wymiarach: 27x8. Pozdrawiam, Aleex :)Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-9389058766545341522017-02-10T17:45:53.614+01:002017-02-10T17:45:53.614+01:00Witam
Jakich wymiarów potrzebna jest keksówka na t...Witam<br />Jakich wymiarów potrzebna jest keksówka na te ciasto?<br />Pozdrawiam Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13930302974863085420noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-16919258772756507152017-01-09T21:56:50.960+01:002017-01-09T21:56:50.960+01:00Wystarczy temperatura pokojowa. Ja stawiam miskę n...Wystarczy temperatura pokojowa. Ja stawiam miskę na stole kuchennym. Jeśli pieczesz w foremce bez papieru do pieczenia, to posmaruj ją masłem i wysyp tartą bułką. Papier do pieczenia nie wymaga natłuszczania (można, ale nie jest to konieczne). Pozdrawiam, Aleex :)Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-50827184793670780382017-01-09T14:56:13.015+01:002017-01-09T14:56:13.015+01:00mam pytanie odnośnie punktu pierwszego twojego prz...mam pytanie odnośnie punktu pierwszego twojego przepisu, czy składniki muszą stać w cieple, czy wystarczy temperatura pokojowa? poza tym czy foremka musi być wysmarowana czy sucha, to będzie moje pierwsze ciasto drożdżowe i boję się, że coś skopę :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-4164964245961102202016-04-12T20:12:20.801+02:002016-04-12T20:12:20.801+02:00Aniu - mleko nie musi być ciepłe, może być nawet z...Aniu - mleko nie musi być ciepłe, może być nawet z lodówki. Masło też nie musi mieć temperatury pokojowej. Nie rozpuszczamy masła wcześniej. Co do keksówki - wybierz tę o wymiarach 27x9, będzie odpowiednia. I nie przepraszaj za pytania :) Pozdrawiam, Aleex :)Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-73691047302245394352016-04-12T13:40:01.529+02:002016-04-12T13:40:01.529+02:00Droga Aleex. Wkrotce zrobie tą pysznosc. I kilka p...Droga Aleex. Wkrotce zrobie tą pysznosc. I kilka pytanek: czy mleko ma byc cieple ? I czy maslo ma byc rozpuszczone czy z temperatury pokojowej? Czy mozna wyrobic recznie? Oraz mam brytfanke o wymiarach 21×25 lub keksowke 38×10 lub 27×9 lub okragla forme na babke i niewiem ktora wybrac :) przepraszam za taka ilosc pytan ale dopiero sie ucze wypiekac :) Aniahttps://www.blogger.com/profile/00680480675436790447noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-28782982903907467182014-07-23T21:04:05.275+02:002014-07-23T21:04:05.275+02:00pysZotapysZotaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-1612361876672793842014-06-30T14:37:37.726+02:002014-06-30T14:37:37.726+02:00Mnie środek po upieczeniu opadł i właśnie tam pows...Mnie środek po upieczeniu opadł i właśnie tam powstał zakalec :/ ale chyba znam przyczynę-dałam za dużo masła,a ono jest ciężkie tłuste ....<br />MarzannaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-3821802811759747932014-03-28T11:10:15.562+01:002014-03-28T11:10:15.562+01:00A mnie z tego genialnego przepisu wyszedl fantasty...A mnie z tego genialnego przepisu wyszedl fantastyczny zakalec , probowalam juz wielu przepisow na drozdzowke ale nie moge jej upiec nie wiem co jest nie tak .Annahttps://www.blogger.com/profile/13998631517963980976noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-51145280064568413622013-10-30T22:12:57.893+01:002013-10-30T22:12:57.893+01:00Elu - fajnie, że przepis przypadł Wam do gustu :) ...Elu - fajnie, że przepis przypadł Wam do gustu :) Szarlotki polecam - są pyszne :) Pozdrawiam, Aleex :)Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-52158800229401192452013-10-30T22:09:36.556+01:002013-10-30T22:09:36.556+01:00Dzięki Aleex za przepis na tę pyszną babkę drożdżo...Dzięki Aleex za przepis na tę pyszną babkę drożdżową. REWELACJA !!! Przepis poleciłam mojej rodzinie i znajomym. Teraz będę sprawdzała Twoje przepisy na szarlotki. Pozdrawiam, ElaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-57818946490778854532013-08-03T10:42:55.743+02:002013-08-03T10:42:55.743+02:00Ja też często wracam do tego przepisu :) Rzeczywiś...Ja też często wracam do tego przepisu :) Rzeczywiście, to ciasto świetnie smakuje latem :))) Chociaż zimą i w inne pory roku też jest pyszne :) Pozdrawiam, Aleex :)Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-48380295607886630682013-08-02T23:40:51.493+02:002013-08-02T23:40:51.493+02:00Pyszne ciasto ,już drugie wakacje króluje u nas w ...Pyszne ciasto ,już drugie wakacje króluje u nas w domu ;-) dziękuję Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-63867197948001624992013-07-23T21:20:12.945+02:002013-07-23T21:20:12.945+02:00Witam, piekłam to ciasto i smakowało dobrze, mam t...Witam, piekłam to ciasto i smakowało dobrze, mam tylko pytanie robiłam je na margarynie do pieczenia. Na drugi dzień było troche suchawe, czy to wina tej margaryny czy coś innego?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-90197616061082064392013-06-21T19:39:39.891+02:002013-06-21T19:39:39.891+02:00Cieszę się, że smakowało :) Pozdrawiam, Aleex :)Cieszę się, że smakowało :) Pozdrawiam, Aleex :)Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-24971992840303434002013-06-21T10:19:50.157+02:002013-06-21T10:19:50.157+02:00Dzięki za szybką odpowiedż.Tak też zrobiłam,. Dzis...Dzięki za szybką odpowiedż.Tak też zrobiłam,. Dzisiaj z samego rana wymieszała wszystko maszyna i ciasto jak z obrazka.Obłędne w smaku,delikatne,puszyste...Rodzinka szczęśliwa a ja dumna jak paw.Pozdrawiam.AlinaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-82890885969630377732013-06-20T20:52:07.777+02:002013-06-20T20:52:07.777+02:00Zostawiam przykryte na blacie w kuchni. Pozdrawiam...Zostawiam przykryte na blacie w kuchni. Pozdrawiam, Aleex :)Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-75558647540892714842013-06-20T11:11:56.094+02:002013-06-20T11:11:56.094+02:00Czy mieszaninę drożdżową wstawiamy na noc do lodów...Czy mieszaninę drożdżową wstawiamy na noc do lodówki czy zostawiamy na blacie w kuchni? AlinaAnonymousnoreply@blogger.com