tag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post5828717539214265604..comments2024-03-26T16:05:20.726+01:00Comments on W mojej kuchni: Biszkopt z kremem śmietanowym wg AleexAleexhttp://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comBlogger19125tag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-71383267496486303392016-02-12T14:01:42.447+01:002016-02-12T14:01:42.447+01:00Dziękuję ślicznie:)Dziękuję ślicznie:)Aniahttps://www.blogger.com/profile/00680480675436790447noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-23182588756129003072016-02-07T13:41:55.176+01:002016-02-07T13:41:55.176+01:00Tak, mogą być truskawki mrożone. Zrób tak: rozpuść...Tak, mogą być truskawki mrożone. Zrób tak: rozpuść galaretkę truskawkową i do gorącej włóż zamrożone truskawki., wymieszaj, po chwili truskawki się rozmrożą, a galaretka zacznie tężeć. Wówczas wyłóż ją na wierzch. Pozdrawiam, Aleex :)Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-65354460201322112362016-02-07T12:05:27.653+01:002016-02-07T12:05:27.653+01:00Witam serdecznie:) czy truskawki mogą być mrożone ...Witam serdecznie:) czy truskawki mogą być mrożone takie sklepowe? Czy świeże? Pozdrawiam:)Aniahttps://www.blogger.com/profile/00680480675436790447noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-79467071253939081542015-06-21T15:51:06.461+02:002015-06-21T15:51:06.461+02:00Witam serdecznie! Sezon truskawkowy w pełni!!! Chy...Witam serdecznie! Sezon truskawkowy w pełni!!! Chyba nie ma polskiego stołu na którym by nie gościły truskawki. I kolejny raz moje ulubione ciasto w/g Pani przepisu.Jest rewelacyjne.Dzisiaj pracowita niedziela.....Ciasto właśnie stygnie... A w garnku już przetwory na zimę !!! Dżemik truskawkowy z dodatkiem rabarbaru.POLECAM!!! Pozdrawiam serdecznie!!! KrystynaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-85487450028915967612013-11-08T19:23:44.186+01:002013-11-08T19:23:44.186+01:00Witam ponownieKochana Aleex zupełnie przypadkowo T...Witam ponownieKochana Aleex zupełnie przypadkowo Trafiłam do Twojej kuchni.I już Cię kocham...Bardzo lubię kucharzyć ale niestety brakuje mi czasu.Jak pisałam biszkopt ze Smietaną zrobiłam na Swięto Zmarłych.Rewelacja.Dzisiaj /właśnie skończyłam/ ulepszyłam go i kupiłam mrożone truskawki.Poprzednio zrobiłam z brzoskwiniami/w syropie/ i z galaretką morelową.Moi Panowie nie mogą się już doczekać .Też mam dwuch łasuchów.Pozdrawiam serdecznie.KrystynaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-48764145991962372013-11-05T18:09:32.363+01:002013-11-05T18:09:32.363+01:00Witam!Ciasto przepyszne.Zrobiłam je na Dzień Zmarł...Witam!Ciasto przepyszne.Zrobiłam je na Dzień Zmarłych.Nikt z rodziny nie chciał uwierzyć,Ze krem to tylko zwykła śmietana.Najlepsze było na drugi dzień.Po prostu rewelacja.Bardzo delikatne i przepyszne.Pozdrawiam.KrystynaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-27438429743247405352013-06-25T16:08:53.670+02:002013-06-25T16:08:53.670+02:00Angeliko - tym razem zrezygnuj z papieru do piecze...Angeliko - tym razem zrezygnuj z papieru do pieczenia, trzymaj się przepisu :) Pozdrawiam, Aleex :)Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-32352825119715434052013-06-25T08:41:33.385+02:002013-06-25T08:41:33.385+02:00Witaj Alexx
Mam pytanko w sprawie biszkoptu - pie...Witaj Alexx <br />Mam pytanko w sprawie biszkoptu - piekę według twojego przepisu ale zawsze formę wykładam papierem do pieczenia czy tutaj muszę użyć masła do formy ?? <br />pozdrawiam Angelika z Bydgoszczy Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-90137049383342233502013-02-03T20:35:01.540+01:002013-02-03T20:35:01.540+01:00Tak, jest gęsta. To zwyczajna 18% kwaśna śmietana ...Tak, jest gęsta. To zwyczajna 18% kwaśna śmietana z Rolmleczu. Firma jest dowolna. Gdyby chodziło o inną śmietanę, napisałabym :) Pozdrawiam, Aleex :) Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-18131050675961279242013-02-03T19:49:03.508+01:002013-02-03T19:49:03.508+01:00JAKA MA BYĆ TA ŚMIETANA? 18% GRECKA? NA ZDJĘCIU ŚM...JAKA MA BYĆ TA ŚMIETANA? 18% GRECKA? NA ZDJĘCIU ŚMIETANA WYŁOŻONA NA CZĘŚĆ BISZKOPTU JEST DOŚĆ GĘSTA.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-27791480590017728942012-09-26T18:31:04.749+02:002012-09-26T18:31:04.749+02:00Cieszę się, że smakowało :) Pozdrawiam, Aleex :)))...Cieszę się, że smakowało :) Pozdrawiam, Aleex :)))Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-71851122588630721482012-09-26T12:54:48.521+02:002012-09-26T12:54:48.521+02:00Witam Aleex:) Wypróbowałam przepis, nie wiedziałam...Witam Aleex:) Wypróbowałam przepis, nie wiedziałam,ze ze śmietany wychodzi takie cudo! <br />Pozdrawiam serdecznie, Justyna.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-81792224306820304412012-06-15T09:51:24.471+02:002012-06-15T09:51:24.471+02:00Pierwszy raz w życiu piekę biszkopt. Jest w piekar...Pierwszy raz w życiu piekę biszkopt. Jest w piekarniku - jeszcze ma być około 10 minut. Na chwilę obecną rośnie mam tylko nadzieję że nie opadnie. Jutro urodzinki mojego synka i chcę mu zrobic piłkę. Do tej pory korzystałam z gotowych spodów ale postanowiłam 2 latka uczczcić Europejską piłeczką ... Pozdrawiam serdecznieAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-2241404488510882362012-05-25T15:37:59.264+02:002012-05-25T15:37:59.264+02:00Śmietanę, bez ubijania, wykładamy po prostu z poje...Śmietanę, bez ubijania, wykładamy po prostu z pojemnika na gorący spód biszkoptu. TO WSZYSTKO!!! Przykrywamy gorącym krążkiem biszkoptu i czekamy, aż ostygnie. Pod wpływem gorącego ciasta śmietana zmienia sięw krem. Pozdrawiam, Aleex.Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-148060115190232762012-05-25T08:45:10.270+02:002012-05-25T08:45:10.270+02:00A tą śmietanę to ubić z cukrem czy jak?A tą śmietanę to ubić z cukrem czy jak?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-67718964963337755332012-05-25T08:43:20.240+02:002012-05-25T08:43:20.240+02:00Właśnie takiego deseru szukałam:)Właśnie takiego deseru szukałam:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-11094669688274606582010-04-21T21:38:50.564+02:002010-04-21T21:38:50.564+02:00Polecam i zapraszam do wspólnego pieczenia. Pozdra...Polecam i zapraszam do wspólnego pieczenia. Pozdrawiam, Aleex.Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-29679327535774345252010-04-21T18:47:15.750+02:002010-04-21T18:47:15.750+02:00Mniam,ale bym zjadłą kawałeczek :)Mniam,ale bym zjadłą kawałeczek :)Espressohttps://www.blogger.com/profile/14057942248580666388noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-22483870595620950212010-04-12T09:27:55.068+02:002010-04-12T09:27:55.068+02:00o nie, kolejne ciasto do wypróbowania!:)o nie, kolejne ciasto do wypróbowania!:)Olahttps://www.blogger.com/profile/06974463440732558398noreply@blogger.com