tag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post805819636286703908..comments2024-03-26T16:05:20.726+01:00Comments on W mojej kuchni: Wigilijny farsz do pierogów wg Aleex Aleexhttp://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-59582089728978393252017-09-11T21:05:57.081+02:002017-09-11T21:05:57.081+02:00bardzo dziękuję za przepis. 2 raz już podchodzę :)...bardzo dziękuję za przepis. 2 raz już podchodzę :)Carnival85noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-86049321925156168472015-11-27T13:18:40.631+01:002015-11-27T13:18:40.631+01:00o ciekawe:) ja zawsze tylko odsączam i podsmażam k...o ciekawe:) ja zawsze tylko odsączam i podsmażam kapustę i wszyscy zachwalają, któregoś razu wypróbuję pomysł z ugotowaniem jej:) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-26605836015589126762013-12-21T23:17:26.135+01:002013-12-21T23:17:26.135+01:00Jeśli nadal jest zbyt rzadki, dodaj tartą bułkę, a...Jeśli nadal jest zbyt rzadki, dodaj tartą bułkę, ale z umiarem. Powinno pomóc. Pozdrawiam, Aleex :) Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-48296931465180423212013-12-21T21:44:35.380+01:002013-12-21T21:44:35.380+01:00odsaczyłam tyle ile mogłam- ale co moge dodac aby ...odsaczyłam tyle ile mogłam- ale co moge dodac aby byl taki sztywniejszy jako farsz - bo mi wypłynie się boje;( nic mi nie wychodzi w tym rokuAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-36082074716001384972013-12-21T21:22:09.529+01:002013-12-21T21:22:09.529+01:00help;( farsz zadki- wina lezy po mojej stronie- ni...help;( farsz zadki- wina lezy po mojej stronie- nieodcisnełam kapusty- dotego grzyby są jak masło. ;) co mam zrobićAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-54788484429877969972012-12-18T19:09:16.418+01:002012-12-18T19:09:16.418+01:00Czytałam parę dni temu o Twojej kapuście a dziś ni...Czytałam parę dni temu o Twojej kapuście a dziś nie mogłam znaleźć przepisu:))Na szczęście jest.Będę robiła dla mamy pierwszy raz tradycyjne pierogi i mam nadzieję,że się udadzą.Zawsze moja mama na wigilię robiła pierogi,potem gdy już była starsza to kupowała z dobrego źródła a w tym roku zaproponowałam,że sama je zrobię.Tym bardziej cieszę się że podzieliłaś się przepisem.Ja zazwyczaj robię pierogi z drożdżowego ciasta,mam na blogu przepis i zdjęcia a chciałabym nauczyć się również tych tradycyjnych.Dzięki!!!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10781880434180345192noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-13778859233775984262012-12-17T14:58:17.911+01:002012-12-17T14:58:17.911+01:00Ja odcedzam, ale potem jeszcze odciskam ręką. Nie ...Ja odcedzam, ale potem jeszcze odciskam ręką. Nie za mocno, aby nie była sucha jak wiór, jednak woda nie może z niej kapać :) Pozdrawiam, Aleex :)))Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-74476348283292308562012-12-17T09:23:19.932+01:002012-12-17T09:23:19.932+01:00Witam
Mam pytanko. Czy kapustę należy mocno odcisn...Witam<br />Mam pytanko. Czy kapustę należy mocno odcisnąć rękami czy wystarczy odcedzić? PozdrawiamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-54880139606767162652012-12-16T17:30:07.633+01:002012-12-16T17:30:07.633+01:00Popatrz na propozycje w kategorii "OBIAD"...Popatrz na propozycje w kategorii "OBIAD" lub "MIĘSA". Stamtąd na pewno coś wybierzesz :) Pozdrawiam, Aleex :)Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-14088654460424519052012-12-16T15:44:37.337+01:002012-12-16T15:44:37.337+01:00Wygląda wyśmienicie :) a masz może pomysł na kompl...Wygląda wyśmienicie :) a masz może pomysł na kompletny obiad na drugi dzień świat? nie mam pomysłu co przygotować, a być może będę miała gości. Masz coś wypróbowanego a nie skomplikowanego? Na nadwiślańskim wzgórzuhttps://www.blogger.com/profile/08436263869538090222noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-28931608793416314422012-12-15T17:04:56.032+01:002012-12-15T17:04:56.032+01:00Taki farsz ma to do siebie, że jest przepyszny (bę...Taki farsz ma to do siebie, że jest przepyszny (będąc młodą kucharką zawsze go wyżerałam) i przez to dużo ciasta pierogowego zostaje:) A kapustka - jak widzę - moje ulubiona z Lidla. Pozdrawiam z Pyrlandii, DorotaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-40209170733856284452012-12-15T16:59:50.546+01:002012-12-15T16:59:50.546+01:00Dzięki. Z pewnością wypróbuję.
Czekam na te ze szp...Dzięki. Z pewnością wypróbuję.<br />Czekam na te ze szpinakiem!.<br />Pozdrowienia.Zofijannahttps://www.blogger.com/profile/10219632680731857711noreply@blogger.com