tag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post2655117860958825590..comments2024-03-26T16:05:20.726+01:00Comments on W mojej kuchni: Domowy chleb wg Aleex IIAleexhttp://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comBlogger29125tag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-43717784550697170822017-06-25T10:54:18.787+02:002017-06-25T10:54:18.787+02:00Jest z tym trochę roboty, ale naprawdę warto :)Jest z tym trochę roboty, ale naprawdę warto :)Cecyliahttps://domowejroboty.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-27378607314791848252013-04-07T23:13:27.504+02:002013-04-07T23:13:27.504+02:00super w 3h chleb gotowy i do tego smaczny widzę pr...super w 3h chleb gotowy i do tego smaczny widzę przy tym przepisie duże pole do popisu z modyfikacjami A chciałem dziś na szybko upiec bułki a tu na szybko wyszedł chleb. Dziękuje za przepisAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-17847217510349682542012-09-03T13:33:42.335+02:002012-09-03T13:33:42.335+02:00Dziekuję;). Już go nie ma- mam zamiar teraz połacz...Dziekuję;). Już go nie ma- mam zamiar teraz połaczyć z inną maką - kupiłam jakąś ciemną i zrobię poł na poł. ZOBACZYMY;) pozdrawiam ULKAAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-79646718025361113982012-09-01T17:32:59.401+02:002012-09-01T17:32:59.401+02:00Na początku skórka jest bardziej twarda. Stopień w...Na początku skórka jest bardziej twarda. Stopień wypieczenia pieczywa lub ciasta zależy też od piekarnika. Ja piekę 45 minut na termoobiegu, ale ty możesz spróbować zmniejszyć nieco temperaturę. Pozdrawiam, Aleex :)Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-61081169493471261872012-09-01T14:49:35.559+02:002012-09-01T14:49:35.559+02:00Witaj, własnie wyciągnełam 2 chlebki- skórka fajna...Witaj, własnie wyciągnełam 2 chlebki- skórka fajna- ale chyba zadługo trzymałam w piekarniku - bo spieczona. Ukroić nie mogłam, ale pyszności.<br />Powiedz mi, czy całe 45 minut ma być na termoobiegu.<br />Czy taki ma być, on zmięknie.<br />Teraz kolej na masełko z czosnkiem do tego.<br />polecam ;) pycha;).<br />Goracy normalnie wcinam.<br />ULKAAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-24190838830094603522012-02-13T21:22:21.488+01:002012-02-13T21:22:21.488+01:00Pewnie nie miało, bo przecież większość pieczywa r...Pewnie nie miało, bo przecież większość pieczywa robi się bez jajek :))) Cieszę się, że smakował. Pozdrawiam, Aleex :)))Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-74823005727332839712012-02-13T20:31:25.658+01:002012-02-13T20:31:25.658+01:00Bardzo smaczny ten chleb. Zrobiłam z połowy porcji...Bardzo smaczny ten chleb. Zrobiłam z połowy porcji i zapomniałam o jajku , ale nie miało to chyba większego znaczenia dla smaku.ewinkahttps://www.blogger.com/profile/02260609144280319352noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-59247951055763817892012-02-08T09:46:42.885+01:002012-02-08T09:46:42.885+01:00Witam Aleex
narazie będę udoskonalać TEN chlebuś, ...Witam Aleex<br />narazie będę udoskonalać TEN chlebuś, już mam: mąkę żytnią typ 720 iiiii keksówki, nóweczki mmm... bajka - J. kupił dwie 30-stki ;), nastawiam się na piątek, na 20:00.<br />Też chodzą za mną "zakwasowce". I na nie sie powolutku przygotowuję. <br />Pozdrawiam<br />AnkaGDAnkaGDnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-34418901339306342892012-02-06T22:13:20.659+01:002012-02-06T22:13:20.659+01:00Zawsze warto eksperymentować :))) Polecam Ci też i...Zawsze warto eksperymentować :))) Polecam Ci też inne przepisy na chleb, w których jest użyta mąka pszenna i żytnia. Polecam i pozdrawiam, Aleex.Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-80367153116499238502012-02-06T20:15:18.592+01:002012-02-06T20:15:18.592+01:00Witam serdecznie Aleex
upieklam już drugi raz z Tw...Witam serdecznie Aleex<br />upieklam już drugi raz z Twojego przepisu z 1/2 porcji chlebek pszenny nie dodawałam sera, pierwszy raz tak jak oryginalne proporcje, ale piekłam w krótkiej keksówce- a to dla tego chlebka nie jest doby pomysł. Przedwczoraj rówież z 1/2 porcji ale 100 ml mleka i 200 ml wody. PYSZNY tym razem za podpowiedzią mamy w dłuższej żebekowaej keksówce- jakoś nie zwróciłam uwagi na to, że ma to być dłyższa forma do pieczenia - tak sie przejęłam tym PIERWSZYM W ŻYCUY CHLEBEM! KTÓRY JEST REWELACYJNY!!! <br />Mam pytanie czy do mąki pszennej można dodać żytniej czy lepiej nie ekspermentować?AnkaGDnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-11158916162273160822012-02-05T21:47:48.705+01:002012-02-05T21:47:48.705+01:00Ewinko, Skarbie, daleko mi do bycia "znawczyn...Ewinko, Skarbie, daleko mi do bycia "znawczynią kuchni" :))) Ale spróbuję poeksperymentować z zakwasem na pewno. Tylko nabiorę odwagi i trochę o tym poczytam :)))<br />Pozdrawiam, Aleex.Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-86549987315325265852012-02-05T21:41:20.055+01:002012-02-05T21:41:20.055+01:00Dziękuję , zapisałam przepis i wypróbuję wkrótce.P...Dziękuję , zapisałam przepis i wypróbuję wkrótce.Piekę ( od sierpnia )na zmianę drożdżowe i zakwasowe. Zachęcam do prób z zakwasem. Nawet taki laik kuchenny jak ja sobie z nim poradził ,a cóż to dla takiej znawczyni kuchni jak Ty.ewinkahttps://www.blogger.com/profile/02260609144280319352noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-31945544935401308872012-02-05T11:16:27.360+01:002012-02-05T11:16:27.360+01:00ewinko - przepraszam, jakoś przeoczyłam Twoje pyta...ewinko - przepraszam, jakoś przeoczyłam Twoje pytanie. Podaję Ci wymiary keksówek (są to wymiary dna: 32x8). Pozdrawiam, Aleex.Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-38776362669457006892012-02-05T10:53:40.885+01:002012-02-05T10:53:40.885+01:00Trudno, ponawiam pytanie o długość keksówek.Jeśli ...Trudno, ponawiam pytanie o długość keksówek.Jeśli jest gdzieś to podane to przepraszam za namolność. Ja przyjmuję sobie,że pół kilo mąki to na keksówkę 30 cm,. Ale w przepisach, z których korzystam jest więcej drożdży.ewinkahttps://www.blogger.com/profile/02260609144280319352noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-57477801724881716832012-01-20T14:39:20.486+01:002012-01-20T14:39:20.486+01:00Bardzo się cieszę, że smakuje. Z dodatkami też jes...Bardzo się cieszę, że smakuje. Z dodatkami też jest rewelacyjny!Pozdrawiam, Aleex.Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-15884294886105055712012-01-20T14:32:50.725+01:002012-01-20T14:32:50.725+01:00Zapomniałam sie podpisać ;)
Aneta S.Zapomniałam sie podpisać ;)<br />Aneta S.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-75060633216297860942012-01-20T14:32:20.486+01:002012-01-20T14:32:20.486+01:00Chlebek upieczony :)))
Wyszedł rewelacja!!!
Nie mo...Chlebek upieczony :)))<br />Wyszedł rewelacja!!!<br />Nie mogłam się opamiętać i ukroiłam przylepkę...pyszna, choć gorąca :)))<br />Następny będzie z cebulką prażoną.<br />Dzięki za super przepis.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-55837558039693215422012-01-19T23:45:06.316+01:002012-01-19T23:45:06.316+01:00Dziękuję :))) Odezwę się, jak się już odważę. Pozd...Dziękuję :))) Odezwę się, jak się już odważę. Pozdrawiam, Aleex.Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-56666798784139737332012-01-19T19:05:58.718+01:002012-01-19T19:05:58.718+01:00Kochana Aleex.
Witam z Nowym Roku i życzę samych &...Kochana Aleex.<br />Witam z Nowym Roku i życzę samych "pysznych chwil" :)<br />Ja od 2 lat piekę chleb na zakwasie i moim skromnym zdaniem jest z nim mniej zachodu niż z pieczywem na drożdżach. Naprawdę polecam.<br />Tym razem mąż poprosił mnie bym upiekła domowy biały chlebek, więc ja w te pędy na Twojego bloga, widziałam, że tu coś znajdę i nie myliłam się (jesteś niezastąpiona)<br />Już kupiłam drożdże i jutro biorę się za pieczenie.<br />Pozdrawiam serdecznie. Aneta S.<br />ps. jakbyś chciała dobry przepis na chlebek na zakwasie to daj znać, a chętnie Ci podam.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-21346008959371988342012-01-10T22:55:43.758+01:002012-01-10T22:55:43.758+01:00A jakiej wielkości keksówki.Wystarczą 30 cm.???A jakiej wielkości keksówki.Wystarczą 30 cm.???ewinkahttps://www.blogger.com/profile/02260609144280319352noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-27337994539758399392012-01-10T20:40:17.973+01:002012-01-10T20:40:17.973+01:00A ja wciąż jeszcze się nie odważyłam eksperymentow...A ja wciąż jeszcze się nie odważyłam eksperymentować z zakwasem. Brak czasu, odwagi i zapału. Ale to rzecz do zrobienia w mojej kolejce przepisów. Pozdrawiam, Aleex.Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-80380906072040689422012-01-10T14:16:00.886+01:002012-01-10T14:16:00.886+01:00Ja wciąż walczę z przepisem na zakwasie. Bo nie ma...Ja wciąż walczę z przepisem na zakwasie. Bo nie ma to jak chleb zakwasowy, mniamAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/02166446647029482701noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-29548816229103229842012-01-09T20:49:28.296+01:002012-01-09T20:49:28.296+01:00Moi drodzy
Proszę nie umieszczać w komentarzach re...Moi drodzy<br />Proszę nie umieszczać w komentarzach reklamy swoich stron.<br />Dziękuję, Aleex.Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-77607998120922744872012-01-09T15:36:16.929+01:002012-01-09T15:36:16.929+01:00chlebki wyglądają cudnie!
pozdrawiam
http://wszys...chlebki wyglądają cudnie!<br />pozdrawiam<br /><br />http://wszystkoogotowaniuks.blogspot.comkachnahttps://www.blogger.com/profile/03402533962469348724noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-12818176280389714712012-01-08T20:34:59.063+01:002012-01-08T20:34:59.063+01:00Masz rację! Smakują świetnie!!!Masz rację! Smakują świetnie!!!Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.com