tag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post6415592294666570348..comments2024-03-26T16:05:20.726+01:00Comments on W mojej kuchni: Najłatwiejsze ciasto drożdżowe wg AleexAleexhttp://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comBlogger88125tag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-76662563934348674672017-05-03T10:51:51.372+02:002017-05-03T10:51:51.372+02:00Cieszę sę, że ciasto się udało. Jest łatwe, prawda...Cieszę sę, że ciasto się udało. Jest łatwe, prawda? Nie wstawiam codziennie nowych przepisów, nie pozwala mi na to nawał obowiązków zawodowych, ale zapraszam do korzystania. Trudne chwile osobiste już za mną, przepisów będzie więcej :) Pozdrawiam serdecznie, Aleex :)Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-3847457666340583942017-05-02T11:47:01.493+02:002017-05-02T11:47:01.493+02:00Ciasto wyszło super-robiłam z mrożonymi jagodami /...Ciasto wyszło super-robiłam z mrożonymi jagodami /uprzednio rozmrożonymi-zgodnie ze wskazówkami/.Przyznam, że miałam chwile zwątpienia podczas pieczenia, bo w niektórych miejscach ciasto sie zapadło-pewnie za dużo jagód, myślałam ,że będzie zakalec, ale nie-ciasto udało sie bez zarzutu. Mocno rośnie i jest pyszne. No i małą chwilę zajmuje jego zrobienie. To już kolejny wypróbowany przeze mnie Twój przepis -wszystkie udane. Codziennie rano sprawdzam Twojego bloga w poszukiwaniu nowych przepisów! Pozdrawiam<br />EdytaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-73026566623512846692016-09-17T18:59:24.885+02:002016-09-17T18:59:24.885+02:00mam nadzieję, że będzie smakowało. Witaj w mojej k...mam nadzieję, że będzie smakowało. Witaj w mojej kuchni :) Pozdrawiam, Aleex :)Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-4444006428535760732016-09-17T12:19:29.966+02:002016-09-17T12:19:29.966+02:00hej:)Ja właśnie zaczynam piec swoje pierwsze w życ...hej:)Ja właśnie zaczynam piec swoje pierwsze w życiu ciasto drożdżowe:)inne ciasta wychodzą mi super ale zobaczymy jak z drożdżowym.Twoja kuchnia Aleex jest cudna,pozwól że razem z Tobą popiekę i coś ugotuję;).Pozdrawiam AgaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-2196192569108777722015-07-13T00:11:18.254+02:002015-07-13T00:11:18.254+02:00Proporcji nie trzeba zmieniać. Pozdrawiam, Aleex :...Proporcji nie trzeba zmieniać. Pozdrawiam, Aleex :)Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-34669091253659425592015-07-12T23:05:43.781+02:002015-07-12T23:05:43.781+02:00Witam.Co dodac lub ujac zeby ciasto na drugi dzien...Witam.Co dodac lub ujac zeby ciasto na drugi dzien bylo wilgotne?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-72117747825112363992014-11-20T06:51:04.017+01:002014-11-20T06:51:04.017+01:00Cieszę się razem z Tobą, że drożdżówka Ci się udał...Cieszę się razem z Tobą, że drożdżówka Ci się udała :) Pozdrawiam, Aleex :)Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-55570436897124743542014-11-20T06:22:42.242+01:002014-11-20T06:22:42.242+01:00Droga Alex!
Po raz pierwszy jestem dumna ze swojej...Droga Alex!<br />Po raz pierwszy jestem dumna ze swojej drozdzowki, a to wszystko za Twoja przyczyna.<br />Wspanialy przepis, jak zreszta wszystkie inne,z ktorych do tej pory korzystalam i na zadnym sie nie zawiodlam. Chyba jeden z najlepszych blogow .Jestem bardzo szczesliwa ,ze Cie ....znalazlam. Pozdrawiam, trzymaj sie cieplo.<br /><br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-14899513696294883802014-09-19T19:12:17.107+02:002014-09-19T19:12:17.107+02:00Jak miło :) Pozdrawiam serdecznie :) Aleex.Jak miło :) Pozdrawiam serdecznie :) Aleex.Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-67748871662099474482014-09-19T13:45:53.732+02:002014-09-19T13:45:53.732+02:00Anna,
Dziś po południu będę robić to ciasto - mam ...Anna,<br />Dziś po południu będę robić to ciasto - mam nadzieję, że uda się. Jak do tej pory wszystkie Twoje potrawy i ciasta, które robiłam (a było ich już trochę) udawały mi się i były pyszne. Fajnie, że jesteś Aleex, dziękuję za Twój blog! Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-59540987971074510962014-08-23T21:48:49.358+02:002014-08-23T21:48:49.358+02:00Tak, nagrzewany piekarnik i do takiego, który osią...Tak, nagrzewany piekarnik i do takiego, który osiągnął odpowiednią temperaturę wkładamy ciasto :) Pozdrawiam, Aleex :) Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-56513671240120101552014-08-23T21:47:53.765+02:002014-08-23T21:47:53.765+02:00Można dodać jabłka, ale proponowałabym albo pokroi...Można dodać jabłka, ale proponowałabym albo pokroić je na większe kawałki (np.: ósemki), albo zetrzeć na dużych oczkach tarki, dodać cukier do smaku (trzeba próbować, zależy to od gatunku jabłek) i podsmażyć, aż sok odparuje a jabłka stracą smak surowizny. Pozdrawiam, Aleex :)Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-85665937220668118422014-08-23T21:46:00.491+02:002014-08-23T21:46:00.491+02:00Ciasto wystarczy odstawić w jakieś ciepłe miejsce....Ciasto wystarczy odstawić w jakieś ciepłe miejsce. Ja stawiam blisko piekarnika na blacie. Pozdrawiam, Aleex :)Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-27225373118745432872014-08-23T18:55:54.419+02:002014-08-23T18:55:54.419+02:00Czy przed włożeniem ciasta do piekarnika, to przed...Czy przed włożeniem ciasta do piekarnika, to przed należy szybciej włączyć piekarnik i go w jakiś sposób nagrzać?<br />Dopiero rozpoczynam przygodę z pieczeniem ciast ;)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10098213042317529522noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-29375814114164056302014-08-23T18:54:18.742+02:002014-08-23T18:54:18.742+02:00czy można dodać świeżych jabłek?
ile dodać do nich...czy można dodać świeżych jabłek?<br />ile dodać do nich cukru i cukru waniliowego?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10098213042317529522noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-68365608299182531692014-08-23T18:53:19.903+02:002014-08-23T18:53:19.903+02:003. Ciasto przełożyć do foremki 22x30 wyłożonej pap...3. Ciasto przełożyć do foremki 22x30 wyłożonej papierem do pieczenia i zostawić do wyrośnięcia na 30 minut.<br />Gdzie je pozostawić wówczas? włożyć do piekarnika? Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10098213042317529522noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-31286360284054208932014-05-17T22:03:12.827+02:002014-05-17T22:03:12.827+02:00Tak, oczywiście, może być rabarbar. Możesz go wstę...Tak, oczywiście, może być rabarbar. Możesz go wstępnie przygotować - skarmelizować na patelni lub użyć surowego, posypanego cukrem. Pozdrawiam, Aleex :)))Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-82555772120307664272014-05-17T10:57:45.675+02:002014-05-17T10:57:45.675+02:00Witam
Jestem początkującą "kucharką" i m...Witam<br />Jestem początkującą "kucharką" i mam pytanie- czy mogę to ciasto zrobić z rabarbarem?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-66464905120274682252014-03-09T19:59:01.197+01:002014-03-09T19:59:01.197+01:00Znakomite ciasto drożdżowe bez wyrabiania ... z dr...Znakomite ciasto drożdżowe bez wyrabiania ... z drugiej strony przydałoby się zgubić trochę kalorii przed zjedzeniem ... na jednym kawałku niestety się nie skończyło ... B-)<br />KOCHASIOWAhttps://www.blogger.com/profile/16617041893972210223noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-40635737335493605322013-12-10T16:24:41.786+01:002013-12-10T16:24:41.786+01:00wszystko tu jest SUUUUUUPER!!!!!wszystko tu jest SUUUUUUPER!!!!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-84351040943315160022013-12-10T16:19:56.924+01:002013-12-10T16:19:56.924+01:00FANTASTYCZNE CIASTO !!!!Nigdy nie upiekłam TAAAAKI...FANTASTYCZNE CIASTO !!!!Nigdy nie upiekłam TAAAAKIEJ drożdżówki !!!!CUDO ZAKOCHAŁAM SIĘ W TEJ KUCHNI!!! DZIĘKUJĘAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/06941991424191787187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-81258210968217563032013-11-03T14:25:23.669+01:002013-11-03T14:25:23.669+01:00Witam
Uwielbiam twoją kuchnie , dziś cała niedziel...Witam<br />Uwielbiam twoją kuchnie , dziś cała niedziela z twoimi przepisami, bułka jest przepyszna urosła jak szalona a smakuje jeszcze lepiej a na obiad kurczak w porach, własnie piecze się w piekarniku UlaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-23246322213327386972013-10-15T22:32:29.365+02:002013-10-15T22:32:29.365+02:00Uda się na pewno. Zwiększ temperaturę o 10 - 15 st...Uda się na pewno. Zwiększ temperaturę o 10 - 15 stopni i - ewentualnie- wydłuż czas pieczenia. Pozdrawiam, Aleex :)Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-81098309029524594022013-10-15T20:25:39.043+02:002013-10-15T20:25:39.043+02:00Bardzo bym chciała upiec to ciasto, ale kuchenkę m...Bardzo bym chciała upiec to ciasto, ale kuchenkę mam taka zwykłą-gazową. Jak to piec,czy się uda?<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-6293757083923669332013-09-16T20:17:36.046+02:002013-09-16T20:17:36.046+02:00Ja też ostatnio piekłam je ze śliwkami i było pysz...Ja też ostatnio piekłam je ze śliwkami i było pyszne :))) Zapraszam wkrótce na kolejne dania z kuchni rosyjskiej. Od środy będą na blogu. Pozdrawiam, Aleex :)Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.com