tag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post8543021354717673206..comments2024-03-26T16:05:20.726+01:00Comments on W mojej kuchni: Kruchy przekładaniec wg AleexAleexhttp://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-45248096603494884472018-03-18T21:45:06.088+01:002018-03-18T21:45:06.088+01:00Tak, ja piekę w blaszce 20x30 cm. Pozdrawiam, Alee...Tak, ja piekę w blaszce 20x30 cm. Pozdrawiam, Aleex :)Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-39205670550108688692018-03-18T21:08:28.439+01:002018-03-18T21:08:28.439+01:00Czy to jest ciasto na dużą blachę?Czy to jest ciasto na dużą blachę?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-54427708298457598262011-02-04T12:39:22.535+01:002011-02-04T12:39:22.535+01:00Aniu, mam nadzieję, że ciasto będzie smakowało. A ...Aniu, mam nadzieję, że ciasto będzie smakowało. A białka możesz spożytkować piekąc kokosowo - makową śnieżynkę. Jest przepyszna: http://kuchniaaleex.blogspot.com/2010/12/kokosowo-makowa-sniezynka-wg-aleex.html<br />Pozdrawiam, Aleex.Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-29334435120587080602011-02-04T12:10:51.424+01:002011-02-04T12:10:51.424+01:00Dziś robię Twojego przekładańca. Jeszcze nie robił...Dziś robię Twojego przekładańca. Jeszcze nie robiłam masy z kaszy manny, ale kasze manne lubię więc myślę że wyjdzie z tego coś pysznego:) A masz może jakiś pomysł na wykorzystanie białek które zostają z masy?<br />Pozdrawiam<br />AniaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-53595093420181603122011-01-27T14:50:23.719+01:002011-01-27T14:50:23.719+01:00ylllo - aby sparzyć żółtka, musisz całe, surowe ja...ylllo - aby sparzyć żółtka, musisz całe, surowe jajko w skorupce (najlepiej wcześniej umyte)włożyć do miseczki, zalać wrzątkiem i po 10 sekundach wyjąć. Tak sparzone jajko jest pozbawione ewentualnych zarazków salmonelli.<br />Ciasta pieczemy w temperaturze 180 - 190 stopni C przez kilkanaście minut na złoty kolor.<br />Pozdrawiam, Aleex.Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-19525860416386202282011-01-27T14:44:32.062+01:002011-01-27T14:44:32.062+01:00Ciasto wygląda bardzo apetycznie :) chyba też je z...Ciasto wygląda bardzo apetycznie :) chyba też je zrobię. Mam 2 pytania: w jakiej temperaturze piec ciasto i na czym polega parzenie żółtek?ylllahttps://www.blogger.com/profile/13339963683808850897noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-58967842825999561352011-01-21T18:03:25.455+01:002011-01-21T18:03:25.455+01:00Pyszny przekładaniec ;)Pyszny przekładaniec ;)flussohttp://mniamusne.blox.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-40192169544248455132011-01-21T15:13:46.715+01:002011-01-21T15:13:46.715+01:00Też tak myślę, Ilonko :)))))))))Też tak myślę, Ilonko :)))))))))Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-87622872240306123832011-01-21T12:29:21.709+01:002011-01-21T12:29:21.709+01:00Aleex za rok damy radę:)))Aleex za rok damy radę:)))Ilonahttps://www.blogger.com/profile/09799794748482540648noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-17571395965448225832011-01-21T12:08:32.993+01:002011-01-21T12:08:32.993+01:00Jeszcze raz dziękuję za głosy, trzymanie kciuków i...Jeszcze raz dziękuję za głosy, trzymanie kciuków i kibicowanie :))) Trudno. Widać inne blogi były lepsze :) Autorom składam gratulacje :)Aleexhttps://www.blogger.com/profile/03001088688180422369noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-2881403620291829102011-01-21T09:35:17.379+01:002011-01-21T09:35:17.379+01:00Wygląda znakomicie. Jestem pod wrażeniem wypieku.Wygląda znakomicie. Jestem pod wrażeniem wypieku.Aghttps://www.blogger.com/profile/12368846700680270673noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5780615257430677413.post-53223485036652422272011-01-21T07:47:52.264+01:002011-01-21T07:47:52.264+01:00A cały czas plasowałaś się w pierwszej 10-tce. Moc...A cały czas plasowałaś się w pierwszej 10-tce. Mocno trzymałem kciuki i niestety rozczarowałem się. Szkoda, bo dawno tak fajnego kulinarnego bloga nie czytałem. Tak niewiele brakowało.<br /><br />Pozostaje nam na osłodę zrobić sobie ciacho które proponujesz na dziś :)Petitek79https://www.blogger.com/profile/17842924218482485454noreply@blogger.com