poniedziałek, 22 sierpnia 2011

Sałatka z endywią wg Aleex





Uwielbiam lato. Żadna inna pora roku nie daje nam tak wspaniałych możliwości. Mnóstwo świeżych owoców, naręcza różnorodnych warzyw, to prawdziwy raj dla smakoszy. Możemy z tego dobrodziejstwa natury korzystać każdego dnia. I dobrze, bo dzięki temu dostarczamy naszemu organizmowi witamin, które sprawiają, że czujemy się świetnie i lekko.
Dziś proponuję Wam kolejny przepis na pyszną sałatkę. Tym razem do jej przyrządzenia wykorzystałam mieszankę sałat z endywią zieloną i czerwoną oraz inne warzywa. Całość okazała się naprawdę świetna. Polecam.


Składniki:

• mieszanka sałat z endywią
• marchewka
• cebula
• garść pomidorów koktajlowych
• ogórek
• sos sałatkowy włoski
• oliwa

Sposób przygotowania:

1. Sałaty przełożyć do misy.



2. Marchewkę pokroić w długie cieniutkie paseczki (najlepiej użyć szatkownicy).
3. Pomidory pokroić w kawałki, cebulkę obrać i pociąć na cieniutkie paseczki.



4. Obranego ogórka pokroić w plasterki.



5. Sos przygotować wg przepisu. Polać sałatę. Wymieszać.



Smacznego.

3 komentarze: