czwartek, 30 sierpnia 2012

Pieczywo czosnkowo – ziołowe z grilla wg Aleex



Przed nami ostatni wakacyjny weekend. Wprawdzie początek września tuż, tuż, ale jeszcze będzie okazja, aby skorzystać z ładnej pogody i spędzić kilka chwil przy grillu. Aromat pieczystego pobudza apetyt, więc w oczekiwaniu na danie główne, chętnie sięgamy po przekąski. Jedną z nich proponuję dzisiaj – to chrupiące pieczywo czosnkowo – ziołowe z grilla. Jest pyszne. Spróbujcie...

Składniki:

• pieczywo (bułka wrocławska, chleb, kromki kajzerki, kromki bagietki, itp.)
• 10 dag masła
• 2 ząbki czosnku
• sól, pieprz
• zioła prowansalskie
• ewentualnie – inne ulubione przyprawy

Sposób przygotowania:

1. Pieczywo pokroić.
2. Miękkie masło wymieszać z przyprawami i przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku.


3. Kromki pieczywa posmarować z obu stron cienką warstwą masła.
4. Opiekać na grillu z obu stron, aż się zarumienią.


Smacznego.

6 komentarzy:

  1. Szybkie i na prawdę pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo lubię takie pieczywko, jest super smaczne:))

    OdpowiedzUsuń
  3. bardzo lubię takie pieczywko, jest super pyszne:))

    OdpowiedzUsuń
  4. Prosty, nie wyszukany przepis, a jaki świetny pomysł. :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pyszne, pyszne przepyszne - prost a jakie Smaczne !!!!

    OdpowiedzUsuń
  6. Często robię i używam zwłaszcza jako dodatek do zup ale samo z odrobiną żółtego sera zapieczone w piekarniku smakuje super.

    OdpowiedzUsuń