poniedziałek, 29 sierpnia 2016

Krojenie arbuza wg Aleex


Lubicie arbuzy? Ja z animi przepadam. Lubię naprawdę wszystkie owoce, ale arbuzy mają w sobie coś wyjątkowego.
Kiedy tylko wiosną w sklepach pojawiają się pierwsze zielone kule, od razu pojawiają się także w mojej kuchni. I są w niej obecne aż do jesieni. Ten rok nie różni się od wcześniejszych pod tym względem. Arbuzy królują u nas niepodzielnie. A skoro tak je lubimy, chciałam Wam dzisiaj pokazać sposób na ładne, wygodne I oryginalne krojenie arbuza, znaleziony w czeluściach Internetu. Koniecznie go wypróbujcie. Przecież właśnie teraz arbuzy smakują najlepiej
.

Składniki:


• 1 dojrzały arbuz

Sposób przygotowania:

1. Arbuza umyć. Ostrym nożem przekroić owoc na połowę.


2. Połówkę owocu położyć na desce miąższem do dołu.
3. Owoc pokroić w kratkę.



4. Ostrożnie przełożyć arbuza na talerz lub paterę.



Smacznego.

3 komentarze:

  1. Fantastyczny sposób na krojenie arbuza :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. I naprawdę się sprawdza na imprezach :) Pozdrawiam, Aleex :)

      Usuń
  2. Z chęcią wypróbuje taka metodę 😀

    OdpowiedzUsuń