Uwaga! Uwaga! Nadchodzi wyjątkowy czas, kiedy w naszej kuchni będą dominować korzenne aromaty, miód i orzechy. Początek listopada to odpowiednia chwila, aby przygotować ciasto na piernik staropolski. Jeśli znacie wyjątkowy smak tego ciasta, nie muszę Was zachęcać. Jeśli nie przeżyliście jeszcze przygody z piernikowaniem – dołączcie do nas. Naprawdę warto!
ja już pierwszy w tym sezonie mam za sobą ;) zapraszam na ''Piernik na herbacie z kremem'' pozdrawiam http://gotujenacodzien.blogspot.com/2015/11/piernik-na-herbacie.html
Jakie Pani poleca blaszki lepsze są zwykłe fakturowane czy nieprzywierane?Lepiej mieć dwie z jednej wielkości? Przeprowadzam się do własnego domu i nie wiem jakie zakupić, co Pani poleca?
Czy do przechowywania ciasta w chlodnym miejscu mozna uzyc miski z pokrywka z Tuppeware? Niestety, nie posiadam innych naczyn, ktore moglyby sie do tego nadawac.
Moje ciasto na pierniki od wczoraj siedzi w lodówce ;-) Już nie mogę się doczekać tego obłędnego zapachu w trakcie pieczenia :-) Pozdrawiam cieplutko!
OdpowiedzUsuńja już pierwszy w tym sezonie mam za sobą ;) zapraszam na ''Piernik na herbacie z kremem'' pozdrawiam
OdpowiedzUsuńhttp://gotujenacodzien.blogspot.com/2015/11/piernik-na-herbacie.html
Już się ucieszyłam a etapy nie istnieją. Poczekam, może to tymczasowy jakiś bląd.
OdpowiedzUsuńJuż wszystko działa. Etapy istnieją od kilku lat w spisie treści, a ja musiałam po prostu poprawić link. Pozdrawiam, Aleex :)
OdpowiedzUsuńWitam, chyba jutro się skuszę i zrobię to ciacho, niech dojrzewa:)) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńManuela
Gorąco polecam, Aleex :)
UsuńJakie Pani poleca blaszki lepsze są zwykłe fakturowane czy nieprzywierane?Lepiej mieć dwie z jednej wielkości? Przeprowadzam się do własnego domu i nie wiem jakie zakupić, co Pani poleca?
OdpowiedzUsuńJa lubię fakturowane, ale to naprawdę indywidualna ocena. Pozdrawiam, Aleex :)
UsuńCzy do przechowywania ciasta w chlodnym miejscu mozna uzyc miski z pokrywka z Tuppeware? Niestety, nie posiadam innych naczyn, ktore moglyby sie do tego nadawac.
OdpowiedzUsuńSądzę, że można. Ja trzymam ciasto w kamiennej misie i przykrywam ściereczką oraz folią. Pozdrawiam, Aleex :)
UsuńWitam, mam pytanie: czy miód musi mieć płynną konzystencję, czy może być nieco już skrystalizowany? Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńDominika
Dominiko - może być nieco skrystalizowany, bo podgrzewasz go, więc kryształki się rozpuszczą. Pozdrawiam, Aleex :)
UsuńJa będę w tym roku pierwszy raz robiła piernik dojrzewający, strasznie jestem podekscytowana ;)
OdpowiedzUsuńTrzymam kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze :) Pozdrawiam, Aleex :)
OdpowiedzUsuń