sobota, 12 marca 2022

Surówka z selera naciowego z marchewką i jabłkiem wg Aleex

Weekend mam bardzo absorbujący. Sobota miała być rodzinna i leniwa, ale została tylko rodzinna. Dzień od rana mijał pod znakiem zamieszania. Do kuchni weszłam tylko na chwilę, by przygotować obiad. Do obiadu podałam surówkę. Wprawdzie nie przepadam za selerem naciowym, ale w tej wersji smakuje naprawdę dobrze. Surówka ma bardzo ciekawy smak, jest chrupiąca, soczysta i smaczna. No i przygotowuje się ją w kilka minut. Spróbujcie. 

Składniki: 

• 1 łodyga selera naciowego 
• 1 marchewka 
• 1 średnie jabłko 
• sól, pieprz, 
• oliwa z oliwek 
• sok z cytryny 

Sposób przygotowania: 

1. Umyte łodygi selera drobniutko pokroić w półplasterki.
2. Marchewkę zetrzeć na dużych oczkach tarki.
3. Podobnie przygotować jabłko obrane ze skórki.
4. Składniki wymieszać w misce. Skropić sokiem z cytryny.
5. Doprawić solą i pieprzem.
6. Dodać oliwę.
7. Odstawić na godzinę, aby smaki się połączyły.
Smacznego.

3 komentarze:

  1. Czytasz w moich myślach.Akurat mam selera naciowego w lodówce i poszukiwałam jaki fajny przepis z nim na surówkę.Dzięki Tobie mam. Serdeczne dziękuję :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się, że trafiłam :) Pozdrawiam serdecznie, Aleex :)

      Usuń
  2. Dzisiaj zrobilam. Wszystkim smakowała, nawet mojej mamie. Polecam

    OdpowiedzUsuń