środa, 26 marca 2014

Kabanoski w cieście francuskim wg Aleex



Znowu ucieka mi czas. Dziś zaczęły się u nas rekolekcje, ale w pracy siedzę tak samo długo. Jest trochę spokoju do południa, bo młodzież jest w kościele, ale zaraz po spotkaniach rekolekcyjnych uczniowie przychodzą do szkoły, aby uczestniczyć w kursach zawodowych i językowych w ramach projektu.
Wczoraj byłam na szkoleniu w stolicy. Zajęło mi to cały dzień, do domu wróciłam późnym wieczorem. Nie miałam czasu, aby siedzieć w kuchni, więc dziś, oprócz porządnego obiadu, zrobiłam dla chłopaków fajną przekąskę – kabanoski w cieście francuskim. To prościutkie danie, które dobrze wygląda i jeszcze lepiej smakuje. Robi się je kilka chwil, a efekt na pewno będzie znakomity – dla Was i Waszych gości. Polecam.


Składniki:

• dowolna ilość kabanosów
• ciasto francuskie

Sposób przygotowania:

1. Ciasto francuskie pokroić na cienkie paseczki.


2. Każdy kabanos owinąć spiralnie paseczkami ciasta.


3. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.


4. Wstawić do nagrzanego do 210 stopni C piekarnika.
5. Piec około 15 minut do zrumienienia się ciasta.


6. Podawać z winem lub piwem. Można je jeść z ulubionymi dipami.



Smacznego.

3 komentarze:

  1. Bardzo lubię kabanoski a w połączeniu z ciastem francuskim mmm poezja http://przepis3.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. fajny przepis, bo wlasnie lubie kbanoski, ale takie cienkie się nie ebda tu nadawac, jak np. te maestro, wiec polecam jakies grubsze:)

    OdpowiedzUsuń