środa, 26 marca 2014
Kabanoski w cieście francuskim wg Aleex
Znowu ucieka mi czas. Dziś zaczęły się u nas rekolekcje, ale w pracy siedzę tak samo długo. Jest trochę spokoju do południa, bo młodzież jest w kościele, ale zaraz po spotkaniach rekolekcyjnych uczniowie przychodzą do szkoły, aby uczestniczyć w kursach zawodowych i językowych w ramach projektu.
Wczoraj byłam na szkoleniu w stolicy. Zajęło mi to cały dzień, do domu wróciłam późnym wieczorem. Nie miałam czasu, aby siedzieć w kuchni, więc dziś, oprócz porządnego obiadu, zrobiłam dla chłopaków fajną przekąskę – kabanoski w cieście francuskim. To prościutkie danie, które dobrze wygląda i jeszcze lepiej smakuje. Robi się je kilka chwil, a efekt na pewno będzie znakomity – dla Was i Waszych gości. Polecam.
Składniki:
• dowolna ilość kabanosów
• ciasto francuskie
Sposób przygotowania:
1. Ciasto francuskie pokroić na cienkie paseczki.
2. Każdy kabanos owinąć spiralnie paseczkami ciasta.
3. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
4. Wstawić do nagrzanego do 210 stopni C piekarnika.
5. Piec około 15 minut do zrumienienia się ciasta.
6. Podawać z winem lub piwem. Można je jeść z ulubionymi dipami.
Smacznego.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Pięknie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię kabanoski a w połączeniu z ciastem francuskim mmm poezja http://przepis3.blogspot.com/
OdpowiedzUsuńfajny przepis, bo wlasnie lubie kbanoski, ale takie cienkie się nie ebda tu nadawac, jak np. te maestro, wiec polecam jakies grubsze:)
OdpowiedzUsuń