poniedziałek, 8 lipca 2013
Melon w szynce wg Aleex
Upał. Prawdziwy, letni upał. Dobrze, że moja młodzież jest w takich miejscach, że może poleżeć na plaży. A w mieście jest gorąco. Aż nie chce się siedzieć w kuchni. Oczywiście nie robię sobie wolnego od gotowania, ale staram się przygotowywać dania, które robi się szybko i najlepiej bez piekarnika. Dziś zapraszam na przekąskę, która świetnie nadaje się na spotkania mniej lub bardziej oficjalne, większe lub mniejsze przyjęcia w domu lub w ogrodzie. Przygotowałam melona w szynce. Smakuje świetnie. Polecam.
Składniki:
• melon Galia lub miodowy
• plastry szynki
Sposób przygotowania:
1. Melona schłodzić w lodówce. Wyjąć, przekroić na pół, usunąć pestki. Pokroić na cienkie paski.
2. Każdy pasek melona owinąć plastrem szynki.
3. Układać na półmisku.
Smacznego
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Wygląda smacznie.Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńUwierz - lepiej smakuje niż wygląda :))) Pozdrawiam, Aleex :)
Usuńciekawe połączenie:)
OdpowiedzUsuń