.

.

poniedziałek, 8 lipca 2013

Melon w szynce wg Aleex



Upał. Prawdziwy, letni upał. Dobrze, że moja młodzież jest w takich miejscach, że może poleżeć na plaży. A w mieście jest gorąco. Aż nie chce się siedzieć w kuchni. Oczywiście nie robię sobie wolnego od gotowania, ale staram się przygotowywać dania, które robi się szybko i najlepiej bez piekarnika. Dziś zapraszam na przekąskę, która świetnie nadaje się na spotkania mniej lub bardziej oficjalne, większe lub mniejsze przyjęcia w domu lub w ogrodzie. Przygotowałam melona w szynce. Smakuje świetnie. Polecam.

Składniki:

• melon Galia lub miodowy
• plastry szynki

Sposób przygotowania:

1. Melona schłodzić w lodówce. Wyjąć, przekroić na pół, usunąć pestki. Pokroić na cienkie paski.
2. Każdy pasek melona owinąć plastrem szynki.
3. Układać na półmisku.


Smacznego

3 komentarze: