środa, 23 maja 2012
Potrawka drobiowo-pieczarkowa wg Aleex
Wróciłam do kuchni. Dziś wymyśliłam dukanowską potrawkę, na którą Was zapraszam. Bardzo fajnie smakuje połączenie mięsa drobiowego, czosnku, cebulki i pieczarek. Danie jest syte i całkowicie zgodne z zasadami diety. Polecam.
Składniki:
• 50 dag mielonego mięsa drobiowego
• 50 dag pieczarek
• 1 cebula
• 2 ząbki czosnku
• skrobia kukurydziana
• sól, pieprz
• natka pietruszki
Sposób przygotowania:
1. Na suchej patelni zeszklić z odrobiną wody pokrojone na kawałki pieczarki i cebulę pokrojoną w kostkę.
2. Doprawić solą i pieprzem.
3. Odparować płyn. Podsmażyć, delikatnie rumieniąc. Do składników na patelni wycisnąć czosnek.
4. Do pieczarek z cebulą włożyć mielone mięso. Dokładnie wymieszać.
5. Potrawę przełożyć do garnka. Zalać wodą i gotować ok. 15 minut.
6. 1 łyżkę skrobi rozmieszać z zimną wodą. Zagęścić potrawkę. Zagotować.
7. Do potrawki dodać natkę pietruszki. Danie podawać gorące.
Smacznego.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Witam!
OdpowiedzUsuńMam na imię Ania,od dobrych kilku dni śledzę z zaciekawieniem Pani blog i jestem pod ogromnym wrażeniem.Czytam wszystkie przepisy począwszy od pierwszego i nie mogę się oderwać...to się czyta jak dobrą powieść...naprawdę wielki SZACUNEK!Podziwiam Pani!Praca na odpowiedzialnym stanowisku,mąż,dom,dzieci a jednak ma Pani czas żeby jeszcze dzielić się z nami swoimi wspaniałymi przepisami i takim po prostu zwykłym dniem codziennym...podziwiam i gratuluję!Od tej pory będę tu codziennie!
Pozdrawiam!
Ania z Lublina:)
Aniu - cieszę się, że tutaj trafiłaś. Witaj w mojej kuchni. Rozgość się i korzystaj, ile chcesz. Pozdrawiam, Aleex.
UsuńAleex, witam serdecznie.
OdpowiedzUsuńKolejne smakowitości, oczywiście oczywiście rozgościłam się...i w sobotę będę gotować.
Pozdrawiam
Nie próbowałam jeszcze ale wygląda bardzo smacznie :-)
OdpowiedzUsuń