.

.

niedziela, 8 grudnia 2019

Bułka tarta z masełkiem wg Aleex


To bardzo często wykorzystywany dodatek do wielu dań. Bułka tarta z masełkiem jest doskonała do gotowanych warzyw: kalafiora czy fasolki szparagowej. Świetnie sprawdza się także do leniwych klusek lub knedli z owocami. Przygotowuje się ją szybko I niezwykle łatwo. No to zaczynamy.

Składniki:

• bułka tarta
• kilka łyżek masła

Sposób przygotowania:

1. Na rozgrzaną suchą patelnię wsypać porcję bułki tartej.
2. Dość często mieszać, aż się zrumieni. Trzeba uważać, żeby się nie przypaliła.


3. Do bułki dołożyć 2 łyżki masła. Wymieszać do rozpuszczenia masła.


4. Dokładać taką ilość masła, aż bułka będzie miała odpowiednią dla nas konsystencję.


5. Bułkę wyłożyć na potrawę. Jeśli chcemy, by bułka była słodka, można dodać do niej nieco cukru.


Smacznego.

1 komentarz: