.

.

środa, 15 września 2010

Masło czosnkowe wg Aleex





Jakoś ciężko zaczyna mi się ten rok szkolny. W pracy nieustające zamieszanie. Do mojej klasy doszedł nowy chłopak, z którym już zaczynają się problemy. W związku z nowymi przedsięwzięciami, ciągle brakuje mi czasu. Najlepiej, gdyby doba trwała 48 godzin. W tym tygodniu zostałam sama z dziećmi, Dario wyjechał służbowo do Szwajcarii. Trochę mu zazdroszczę, też chciałabym zobaczyć Jezioro Bodeńskie. Zawsze, kiedy on wyjeżdża, uśmiecham się i myślę, jak los potrafi być przewrotny. To ja marzyłam o dalekich podróżach, a Dario, który nie przepada za wyjazdami, zwiedza świat. No cóż, może kiedyś….
Niedawno proponowałam Wam masło ziołowe, a dzisiaj polecam inną jego wersję – masło czosnkowe. Jest równie pyszne, ale dla tych, którzy lubią czosnek. Rewelacyjnie smakuje rozsmarowane na chrupiących tostach, świetnie jako dodatek do pieczonych mięs. Polecam.


Składniki:

• ½ kostki masła
• czosnek – 3-4 ząbki
• sól do smaku

Sposób przygotowania:

1. Miękkie masło rozetrzeć w kubeczku lub miseczce.
2. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Dodać sól, rozetrzeć dokładnie.
3. Wymieszać czosnek z solą i masłem. Uformować pożądany kształt. Schłodzić.



Smacznego.

3 komentarze:

  1. lubię czosnek i lubię to Twoje masełko :)

    OdpowiedzUsuń
  2. To zapraszam na poczęstunek :)))

    OdpowiedzUsuń
  3. ja tez lubie czosnek,do tej pory serwowalam namietnie sos czosnkowy-do wszystkiego! pora na zmiane-bedzie maslo czosnkowe.dzieki..

    OdpowiedzUsuń