
Składniki: 
• garść szparagów 
• 2-3 jajka 
• 2 grubsze plasterki żółtego sera 
• szczypiorek 
• 4 plasterki boczku 
• sól, pieprz 
Sposób przygotowania: 
1. Jajka rozkłócić w miseczce, doprawić solą i pieprzem.
2. Plasterki boczku pokroić w kostkę, zrumienić na patelni.
3. Szczypiorek posiekać, ser pokroić w kostkę.
4. Ser dodać do rozkłóconych jajek.
5. Szparagi oczyścić, odłamać zdrewniałe końcówki.
6. Łodygi szparagów włożyć na patelnię, podsmażyć.
7. Szparagi zalać jajkami z serem i szczypiorkiem.
8. Smażyć omlet na małym ogniu. 
9. Przykryć pokrywką, aby jajka z wierzchu także się ścięły.
10. Podawać od razu po przyrządzeniu.
Smacznego.
 
Uwielbiam połączenie szparagów z jajkiem:D Zarówno w postaci omleta, jak i jajek sadzonych:) Omlet z boczkiem i serem pyszny!
OdpowiedzUsuń