sobota, 8 grudnia 2018
Czas na pieczenie pierników wg Aleex
Moi Drodzy!
Święta już niedługo, więc pora wziąć się za pieczenie pierników. Wyciągnijcie ciasto, które dojrzewało od kilku tygodni w chłodnym miejscu. Powąchajcie je. Czujecie ten cudowny aromat korzennych przypraw? Tak pachną zbliżające się święta. Kiedy podzielicie ciasto na porcje i włożycie je do piekarnika, cały dom wypełni się zapachem dojrzewającego piernika staropolskiego. A potem wystudźcie go, owińcie ściereczką, włóżcie do folii, aby nie obsychał. Niech spokojnie czeka na święta. Za jakiś czas przełożymy go pyszną masą i ozdobimy polewą z czekolady, żeby był gwiazdą na świątecznym stole.
Aleex.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Moje pierniki upieczone.Teraz leżakują...Ach ten niesamowity zapach!
OdpowiedzUsuń