Składniki:
• dowolna ilość piersi z kurczaka bez skóry
• przyprawy: Delikat Knorr’a do mięs, słodka papryka, czosnek, przyprawa uniwersalna – lub inne, które lubicie
• olej
• patyczki do grilla
Sposób przygotowania:
1. Filety z piersi pokroić na paski o szerokości ok 2 cm.
2. Włożyć mięso do miseczki.
3. Dodać 2-3 łyżki oliwy i obtoczyć nią paski kurczaka.
4. Dodać przyprawy, wymieszać, aby mięso było nimi obklejone.
5. Przykryć folią i wstawić do lodówki na 2-3 godziny.
6. W tym czasie namoczyć patyczki bambusowe w zimnej wodzie przez około ½ godziny.
7. Na patyczki spiralnie nabijać paseczki kurczaka, by powstała spiralka.
8. Mięso grillować po kilka minut z każdej strony, aż się zezłoci. Nie trzymać zbyt długo na ruszcie, żeby nie było suche.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz