poniedziałek, 29 sierpnia 2016
Krojenie arbuza wg Aleex
Lubicie arbuzy? Ja z animi przepadam. Lubię naprawdę wszystkie owoce, ale arbuzy mają w sobie coś wyjątkowego.
Kiedy tylko wiosną w sklepach pojawiają się pierwsze zielone kule, od razu pojawiają się także w mojej kuchni. I są w niej obecne aż do jesieni. Ten rok nie różni się od wcześniejszych pod tym względem. Arbuzy królują u nas niepodzielnie. A skoro tak je lubimy, chciałam Wam dzisiaj pokazać sposób na ładne, wygodne I oryginalne krojenie arbuza, znaleziony w czeluściach Internetu. Koniecznie go wypróbujcie. Przecież właśnie teraz arbuzy smakują najlepiej.
Składniki:
• 1 dojrzały arbuz
Sposób przygotowania:
1. Arbuza umyć. Ostrym nożem przekroić owoc na połowę.
2. Połówkę owocu położyć na desce miąższem do dołu.
3. Owoc pokroić w kratkę.
4. Ostrożnie przełożyć arbuza na talerz lub paterę.
Smacznego.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Fantastyczny sposób na krojenie arbuza :D
OdpowiedzUsuńI naprawdę się sprawdza na imprezach :) Pozdrawiam, Aleex :)
UsuńZ chęcią wypróbuje taka metodę 😀
OdpowiedzUsuń