piątek, 5 maja 2017
Sałatka na kolację wg Aleex
Początek maja ( i cała reszta miesiąca też) upływa mi pod hasłem matur. Za nami język polski i matematyka, ale przed nami jeszcze baaaardzo wiele. Ze względu na przesyłki arkuszy egzaminacyjnych wychodzę z domu bardzo wcześnie i wracam bardzo późno. Jak co roku dzieciaki przeżywają egzaminy, jak zawsze trafi się ktoś, kto zapomni dokumentu, czasami pojawia się rodzić,któremu puszczają nerwy. Naszą rolą jest błyskawiczne rozwiązywanie trudnych sytuacji i czuwanie nad procedurami. A potem, po tym kołowrocie majowym, kolejny rocznik absolwentów na dobre znika ze szkoły. Takie życie.
Kiedy wpadłam do domu wczoraj wieczorem, miałam ochotę na coś szybkiego do zjedzenia. Wymyśliłam sobie sałatkę na kolację. Była pyszna, więc dzielę się z Wami przepisem. Polecam.
Składniki:
• 1 pęczek szczypiorku
• 5 jajek ugotowanych na twardo
• 4 grubsze plasterki chudej wędliny
• 2 łyżki majonezu
• sól, pieprz
Sposób przygotowania:
1. Szczypiorek umyć, posiekać, przełożyć do miski.
2. Ostudzone, ugotowane jajka obrać i pokroić w grubą kostkę. Dodać do szczypioru.
3. Wędlinę pokroić w kostkę. Dołożyć do wcześniejszych składników.
4. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem.
5. Dodać majonez. Ma go być tylko tyle, aby lekko skleić składniki.
6. Wymieszać.
7. Podawać z pieczywem.
Smacznego
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz