poniedziałek, 30 października 2017
Dojrzewający piernik staropolski wg Aleex/ 2017
Moi drodzy. Koniec października i nadchodzący dzień Wszystkich Świętych to znak, że w naszych kuchniach czas zacząć przygotowania do Bożego Narodzenia. Pierwszym etapem tych przygotowań jest nastawienie ciasta na dojrzewający piernik staropolski. Tak, tak, to już czas! Aby świąteczny piernik odpowiednio dojrzał, a potem, po upieczeniu, zdążył nabrać miękkości, ciasto trzeba przygotować właśnie w tym rozpoczynającym się tygodniu. Moje od dzisiaj już stoi w lodówce. A jak jest u Was? W tym roku też pieczecie piernik staropolski? A może nigdy go jeszcze nie robiliście? Nie martwcie się. Upieczemy go wspólnie. To co? Dołączacie? Zapraszam do wspólnego piernikowania.
Aleex.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
woow, cudowne smaki
OdpowiedzUsuńPolecam do przygotowania :) Pozdrawiam, Aleex :)
UsuńAleex piekłam piernik z Twojego przepisu w zeszłym roku i w tym roku też będę piekła !!! Piernik jest pyszny, rodzince bardzo smakował(synowa piecze w tym roku). Twój blog polecam wszystkim znajomym, mamy podobną kuchnię i smaki, lubię tu zaglądać. Pozdrawiam serdecznie Małgorzata
OdpowiedzUsuńMałgosiu - bardzo się cieszę, że trafiam w Wasze gusta :) I miło mi, że wspólnie pieczemy piernik :) W grupie zawsze raźniej :) Pozdrawiam cieplutko, Aleex :)
Usuń