Składniki:
• 1 łodyga selera naciowego
• 1 marchewka
• 1 średnie jabłko
• sól, pieprz,
• oliwa z oliwek
• sok z cytryny
Sposób przygotowania:
1. Umyte łodygi selera drobniutko pokroić w półplasterki.
2. Marchewkę zetrzeć na dużych oczkach tarki.
3. Podobnie przygotować jabłko obrane ze skórki.
4. Składniki wymieszać w misce. Skropić sokiem z cytryny.
5. Doprawić solą i pieprzem.
6. Dodać oliwę.
7. Odstawić na godzinę, aby smaki się połączyły.
Smacznego.
Czytasz w moich myślach.Akurat mam selera naciowego w lodówce i poszukiwałam jaki fajny przepis z nim na surówkę.Dzięki Tobie mam. Serdeczne dziękuję :-)
OdpowiedzUsuńCieszę się, że trafiłam :) Pozdrawiam serdecznie, Aleex :)
UsuńDzisiaj zrobilam. Wszystkim smakowała, nawet mojej mamie. Polecam
OdpowiedzUsuń