czwartek, 8 lipca 2010
Roladki z szynki z sałatką wg Aleex
Ponieważ wczoraj zrobiłam dużą porcję sałatki, dzisiaj wykorzystam jej część do przygotowania pysznej przekąski. Wystarczy nam kilka plastrów szynki, sałatka i … już. Po chwili na półmisku wyłożonym karbowaną sałatą pojawią się wypełnione pyszną niespodzianką roladki. Wyglądają tak efektownie, że zawsze najszybciej znikają ze stołu. Polecam.
Składniki:
• dowolna ilość plastrów szynki
• sałatka, może być z tego przepisu lub inna
• sałata karbowana – do dekoracji
Sposób przygotowania:
1. Przygotować sałatkę. Doprawić ją i wymieszać z majonezem.
2. Plaster szynki rozłożyć na desce, położyć na nim porcję sałatki, zwinąć szynkę w rulon.
3. Ruloniki z szynki wypełnione sałatką kłaść ostrożnie na półmisku wypełnionym karbowaną sałatą.
Smacznego.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
strasznie fajny pomysł!
OdpowiedzUsuńRoladki cieszą się dużym powodzeniem na każdej imprezce. A poza tym to takie 2w1 - wędlina +sałatka od razu na talerzu :)))
OdpowiedzUsuńnie jestem pewna jakie skladniki są w tej sałatce,a wygląda pysznie:)roladki podobnie
OdpowiedzUsuńPrzepis na sałatkę masz tutaj:
OdpowiedzUsuńhttp://kuchniaaleex.blogspot.com/2010/07/saatka-krakowska-wg-aleex.html
Pozdrawiam, Aleex.