.

.

wtorek, 1 czerwca 2010

Arbuzowy koszyczek wg Aleex





Ten apetyczny koszyczek z soczystą zawartością wspaniale gasi pragnienie w upalne dni. A ponieważ prezentuje się niezwykle dekoracyjnie, będzie doskonale wyglądał na stole podczas kinderbalu z okazji Dnia Dziecka. Nasze pociechy z radością pomogą nam w przygotowaniu tego przysmaku, a później na pewno z ogromnym smakiem go zjedzą. Polecam.

Składniki:

• 1 średni okrągły arbuz
• listki bazylii lub mięty - do dekoracji

Sposób przygotowania:

1. Arbuza umyć, osuszyć.
2. Ostrym nożykiem wyciąć z owocu koszyczek.
3. Wykrojony miąższ pokroić na kawałki, usunąć z nich pestki.
4. Włożyć cząstki arbuza do koszyczka.
5. Ozdobić listkami mięty lub bazylii.
6. Schłodzić w lodówce.





Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz