wtorek, 1 czerwca 2010
Arbuzowy koszyczek wg Aleex
Ten apetyczny koszyczek z soczystą zawartością wspaniale gasi pragnienie w upalne dni. A ponieważ prezentuje się niezwykle dekoracyjnie, będzie doskonale wyglądał na stole podczas kinderbalu z okazji Dnia Dziecka. Nasze pociechy z radością pomogą nam w przygotowaniu tego przysmaku, a później na pewno z ogromnym smakiem go zjedzą. Polecam.
Składniki:
• 1 średni okrągły arbuz
• listki bazylii lub mięty - do dekoracji
Sposób przygotowania:
1. Arbuza umyć, osuszyć.
2. Ostrym nożykiem wyciąć z owocu koszyczek.
3. Wykrojony miąższ pokroić na kawałki, usunąć z nich pestki.
4. Włożyć cząstki arbuza do koszyczka.
5. Ozdobić listkami mięty lub bazylii.
6. Schłodzić w lodówce.
Smacznego.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz