niedziela, 27 lutego 2011
Schab po cygańsku wg Aleex
Ten przepis miałam od dawna, ale zabierałam się do niego jak przysłowiowy pies do jeża. Może mi się wydawało, że mięso z taką ilością nietypowych dodatków nie będzie wystarczająco dobre? Nie wiem. Podzieliłam się tą recepturą z moją koleżanką, która ostatnio zadzwoniła do mnie i podczas rozmowy, zaczęła zachwycać się „moim schabem”. Okazało się, że ona wypróbowała przepis i wszyscy zajadali się przepysznym daniem już kilka razy. Od razu poczułam mobilizację – no bo jak to? Mam fajny przepis i nic z nim nie zrobiłam? Ta mobilizacja przyniosła wspaniały efekt – szybciutko zrobiłam danie, które naprawdę okazało się rewelacyjne w smaku. I jeszcze jedno – wszystko robi się w jednym naczyniu i praktycznie bez naszego zaangażowania. Mamy więc sporo czasu, aby zająć się czymś innym. Jeśli pozwoli nam na to obłędny zapach roznoszący się po całym mieszkaniu. U mnie dzisiaj powtórka, na którą zapraszam.
Składniki:
• 4 kotlety ze schabu,
• 5 -6 średnich marchewek,
• 3 cebule,
• 15 dag sera żółtego,
• kilka łyżek majonezu,
• sól, pieprz, wegeta
Sposób przygotowania:
1. Mięso opłukać, lekko rozbić, oprószyć z obu stron wegetą i pieprzem.
2. Marchewki obrać, pokroić w plasterki, cebulę pokroić w półtalarki.
3. W naczyniu żaroodpornym na dnie ułożyć plasterki z 4 marchewek i 2 cebul. Naczynia niczym nie smarujemy, nie podlewamy oliwą - z sera i majonezu wytopi się naprawdę sporo tłuszczu.
4. Warzywa przykryć plastrami mięsa. Na nich rozłożyć pozostałe plasterki marchewki i cebuli. Oprószyć solą lub wegetą.
5. Całość dania posypać startym żółtym serem, na wierzchu rozsmarować majonez.
6. Potrawę przykryć folią aluminiową.
7. Wstawić do chłodnego piekarnika. Piec w 180 stopniach C przez 1,5 godziny. Po tym czasie zdjąć folię i zapiekać bez przykrycia kolejne pół godziny (ja, po zdjęciu folii, obłożyłam danie ćwiartkami ugotowanych ziemniaków, aby lekko się podpiekły).
8. Podawać z dowolnymi dodatkami: ziemniakami, ryżem lub jako samodzielne danie z pieczywem.
Smacznego.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Super przepis. Wypróbuję go w następny weekend i też dodam ziemniaki. Typowa potrawa jednogarnkowa i na pewno bardzo smaczna.
OdpowiedzUsuńNo to już znalazłam świetny obiad na wizytę teściów:)
OdpowiedzUsuńWłaśnie jesteśmy po obiedzie - pycha! Polecam gorąco. Aleex.
OdpowiedzUsuńŚwietnie danie, zastępuje nam tradycyjne schabowe od czasu kiedy zrezygnowałam ze smażenia panierowanych mięs. Najlepsza oczywiście jest marchewka przesycona aromatem majonezowego sosiku;-)
OdpowiedzUsuńNam też bardzo smakuje :)))
OdpowiedzUsuńBardzo interesujacy przepis i zawsze to jakas odmiana od normalnego schaboszczaka:)
OdpowiedzUsuńJestem wegetarianka, więc z chęcia wyjadłabym te wszystkie warzywa na dole :)
OdpowiedzUsuńMamuś muszę koniecznie to zrobić ! :) Wyglada pycha ! mmmm :)
OdpowiedzUsuńNie tylko wygląda - smakuje też pysznie :)))
OdpowiedzUsuńczy w piekarniku maja być wlaczone gora i dol?Prosze o odpowiedz.
OdpowiedzUsuńJa mam piekarnik gazowy, w którym jest grzanie wyłącznie z dołu. Pozdrawiam, Alex.
OdpowiedzUsuńmmmmmmmmmmm, ale pysznie wygląda!musze zrobic!Pani przepisy są rewelacyjne:D i te zdjęcia...ech!Gratuluje talentu i pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńWygląda ciekawie, chyba spróbuję upiec takie cudo!
OdpowiedzUsuńhttp://wlodarczyki.net/mopswkuchni/
Schab rozpływa się w ustach.Lepszego nie jadłam!ewelina
OdpowiedzUsuńPolecam! Sama byłam zaskoczona efektem, bardzo dobre i sycące.
OdpowiedzUsuńPrawda, że pyszny? Pozdrawiam, Aleex.
OdpowiedzUsuńPrzepyszny! I szybki w przyrządzeniu. :)
OdpowiedzUsuńZrobiłam i aż się sama zdziwiłam, że tak to smakuje :) Wszystko zostało spałaszowane :)) Jedyny minus - długi czas oczekiwania :D:D ;-)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
No coż... na pyszne rzeczy trzeba czasem poczekać :)))) Cieszę się, że smakowało. Pozdrawiam, Aleex.
OdpowiedzUsuńFajny blog:) Dania nie są jakieś wyjątkowo wyszukane, a efekty końcowe bardzo fajne. No i świetny pomysł z tymi zdjęciami każdego etapu robienia potrawy. Będę zaglądała:)
OdpowiedzUsuńKuchnia:), tez jestem polonistką, też spod raka i też mam dzieci:) Zajrzyj na mojego bloga w chwili wolnej. jeszcze raz pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńDziękuję za zaproszenie. Pozdrawiam, Aleex.
OdpowiedzUsuńnadrabiam zaleglosci w komentarzach :) Robilam tylko ze z filetem z kurczaka bardzo dobre i wszystko razem mieso, ziemniaki i dodatek jarzynowy :)
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę, że smakowało. Pozdrawiam serdecznie, Aleex.
OdpowiedzUsuńja już od jakiegoś czasu przygotowuje tą potrawę ale trochę zmienioną.Mianowicie nie używam soli i pieprzu a zioła prowansalskie carry papryka czerwona słodka przyprawę do gyrosa imbir.zapewniam że również jest bardzo dobre.polecam wszystkim co mają cierpliwość czekać za tak pysznym daniem
OdpowiedzUsuńpolecam pyszny juz 2gi raz robimy
OdpowiedzUsuńSwietnie smakuje z piersia z kurczaka zamiast schabu :)
OdpowiedzUsuńa czy zamiast folii mozna uzyc góry od naczynia zaroodpornego czy to juz bedzie inny efekt koncowy?
OdpowiedzUsuńEfekt będzie inny. Jeśli przykryjesz naczynie, całość potrawy będzie uduszona i miękka, bo para zostaje w środku. Folia zabezpiecza przed przypaleniem dania, ale jednocześnie para się uwalnia i potrawa jest apetycznie zarumieniona. Pozdrawiam, Aleex.
Usuńprzepis rewelacyjny, a smakowało wyśmienicie:) Szybko, mało pracochłonne, efekt wystrzałowy, polecam nawet gościom zaproszonym na obiad..
OdpowiedzUsuńMona255
REWELACJA!!!! dopiero uczę się sztuki gotowania jednak przepisy z bloga Alexx są obłędne. Wszystko smakuje wspaniale. Mój narzeczony rozpływa się w komplementach gdy korzystam z przepisów Alexx. DZIĘKUJĘ!!!! Jola
OdpowiedzUsuńJolu - cieszę się, że Wam smakuje. Zapraszam do korzystania. Pozdrawiam serdecznie, Aleex :)))
Usuńo jaka wyżerka:) mojemu mężowi pewnie przypadnie do gustu:)
OdpowiedzUsuńWspaniały przepis. Robię to mięsko z Twojej stronki już chyba piąty raz, zmieniam tylko przyprawy, ale i tak wychodzi miodzio, Aga.
OdpowiedzUsuńWłaśnie danie siedzi w piekarniku, zapachy zapowiadają smaczną wyżerkę:D Jednak zamiast schabu użyłam karkówki, którą akurat miałam w domu. Zobaczymy co z tego wyjdzie ;] Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńMoja przyszła teściowa też zrobiła - zamiast vegety był sól i pieprz, a zamiast majonezu jogurt grecki (nie lubi majonezu) i mówi, że wyszedł pyszny. A ja żałuję, że mnie przy tym nie było...
OdpowiedzUsuńCieszę się, że danie, po modyfikacjach, smakowało. Pozdrawiam, Aleex.
UsuńJutro sie biore za to bo az slinka leci,schab sie juz rozmraza:),a czy probowal ktos dodac pieczarek?
OdpowiedzUsuńDanie smaczne...ale....mnie ani męża nie zachwyciło. Nie wiem czemu, ale schab wyszedł suchy, warzywa smaczniejsze. Nie było złe, broń Boże:) Ale szczerze, Alex Twoja karkówka z pieczarkami o niebo lepsza (najlepsza na świecie):D:D
OdpowiedzUsuńJustysko - nie ma problemu, rozumiem, że nie każdemu może smakować. Ale... trochę się zdziwiłam tą suchością mięsa. Nie powinno takie być. Warzywa są pyszne, ale schab też powinien być miękki i soczysty. Czasami kupi się mięso takiej sobie jakości i potem jest kłopot. Dobrze, że chociaż karkówka Wam smakowała :))) Pozdrawiam, Aleex.
UsuńPyszny schab. Moja rodzina go uwielbia. Mięso jest soczyste a warzywa po prostu bajka :)
OdpowiedzUsuńBeata
Cieszę się, że smakowało :))) Pozdrawiam, Aleex :)
UsuńWłaśnie się piecze i też dodam ziemniaczków tylko tych co się z nich chipsy robi.
OdpowiedzUsuńpozdrawiam Kris
Cieszę się, że smakuje. Pozdrawiam, Aleex :)
UsuńDroga Aleex, skuszona zdjęciami i pozytywnymi komentarzami postanowiłam podjąć moich gości Twoim schabem po cygańsku. Trochę zmodyfikowałam przyprawy, jako że podejmowałam osobę uczuloną na paprykę wiec wszystkie przyprawy ją zawierające odpadły. Dałam sól, pieprz, trochę maggi i oregano. Wyszło bardzo pysznie ale jednej rzeczy nie jestem w stanie zaakceptować, potrawa wprost kąpie się w tłuszczu. Nie rozumiem po co dodaje się majonez jak już samo posypanie startym serem uwalnia pokłady tłuszczu. następnym razem na pewno zrezygnuję z majonezu. Ale po odsaczeniu tłuszczu mięsko, marchewki i cebulka są przepyszne.
OdpowiedzUsuńSądzę, że tłuszcz z majonezu i sera są potrzebne, aby odpowiednio udusiło się mięso i warzywa. Poza tym majonez nadaje potrawie charakterystyczny smak. Jeśli jednak wolisz wersję bez majonezu, nic nie stoi na przeszkodzie, abyś następnym razem go pominęła. Ciekawa jestem, czy smak pozostanie ten sam? Daj znać przy okazji. Pozdrawiam, Aleex :)
UsuńUważam że dałaś za dużo majonezu
UsuńSchab wychodzi rewelacja pycha
No wiesz, to mój przepis i sądzę, że ja dałam go tyle, ile chciałam - w sam raz :) Ale ty zawsze możesz zmniejszyć jego ilość, jeśli chcesz. Pozdrawiam, Aleex :)
UsuńJestes MEGA !!!!
OdpowiedzUsuńU mnie w rodzinie podpatrzyliśmy ten przepis i robimy go prawie na każdą okazję- jest tani, szybki i pyyyyszny!! Polecam :)
OdpowiedzUsuńrobiłam coś podobnego tylko z karkówką i jeszcze smarowałam musztardą i ketchupem - też pycha (do tego ryż smażony...) mmm...:) jutro zrobię tę wersję :)
OdpowiedzUsuńPrzed chwilą wstawiłam schabik do piekarnika:) Wspaniałe wszystkie przepisy! Pozdrawiam wakacyjnie:) Alicja.
OdpowiedzUsuńPyszne było, zrobiłam dziś na obiad. Pozdrawiam i dziękuję za przepis :)
OdpowiedzUsuńDanie robiłam z rybą, też bardzo pyszne polecam:)
OdpowiedzUsuńO proszę :))) Muszę wypróbować. Pozdrawiam, Aleex :)
UsuńHej ten przepis jest cudowny dzisiaj robie schabik drugi raz ale mam problem zapomnialam do kupic żółtego sera czy moge dać mozarelę
OdpowiedzUsuńWitaj, pewnie już zdążyłaś zrobić. Mozzarella chyba może być. Daj znać, jak wyszło :) Pozdrawiam, Aleex :)
UsuńMiałam szczęście okazało się Że miałam ser żółty mąż zapomniał wziąść do pracy Kiedyś może spróbuje z mozzarellą. Ale mój mąż i teściu uwielbiają według twojego przepisu jak to określili boski schab i boska marchewka Jeszcze raz dzięki za odpowiedź
OdpowiedzUsuńWłaśnie robię twój schab mam nadzieje że będzie pyszny
OdpowiedzUsuńWitam, zagladam do Pani od jakiegos czasu i jestem zachwycona Pani talentem, blogiem i przepisami, na kolacje jedlismy schab po cygansku byl przepyszny. Dziekuje bardzo za to, ze PANI JEST, ze potrafi sie Pani podzielic, za prace, za wszystko!!!!!!!!!! pozdrawiam serdecznie Magdalena:)
OdpowiedzUsuńDziękuję :))) Pozdrawiam, Aleex :)
UsuńMuszę wyprobować ten przepis. Robię piersi pod pierzynką z takich samych składników ale bez cebuli .Ser i marchew scieram na tarce o grubych oczkach,dodaje majonez,mieszam i nakladam na rozbite przyprawione sola i pieprzem piersi. Zapiekam na papierze do pieczenia(bardzo waznę) ok 30 min.Czas oczekiwania jest mniejszy a też wychodzi pysznie:) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńczy mogę to przykryć przykrywą od naczynia żaroodpornego? czy musi być z jakichś powodów koniecznie folia? / dziękuję za odpowiedz a danie bardzo. mi się podoba:)
OdpowiedzUsuńPyszny!Jesteś moim kulinarnym guru! Pozdrawiam, Gosia
OdpowiedzUsuńWITAM, MAM PYTANIE CZY MOZE BYC MAJONEZ DEKORACYJNY CZY SMACZNIEJSZY WYCHODZI SCHABIK Z OSTRZEJSZYM MAJONEZEM KIELECKIM?
OdpowiedzUsuńMoże być dekoracyjny :) Pozdrawiam, Aleex :)
UsuńWitam, skusiłam się wczoraj na schab z warzywami, muszę przyznać, że bardzo sceptycznie podchodziłam do marchewki, ponieważ nie lubię gotowanej, jednak danie robiłam specjalnie dla syna i z tego względu obrzuciłam to mięsko marchewkami. Finał jest taki, że razem zajadaliśmy się tą przepyszną potrawą, a marchewki cudowne! Pozdrowienia dla Pani Aleex, jest Pani czarodziejką:)
OdpowiedzUsuńWitam. Właśnie schabik " dochodzi " w piekarniku a zapach już nęci . Nie mogę się doczekać efektu :)
OdpowiedzUsuńNa pewno będzie smaczny :) Pozdrawiam, Aleex :)
UsuńKolejny przepis od Pani i kolejny sukces kulinarny:) Mięsko kruche,warzywa pyszne. Juz wiem co zrobie za dwa tygodnie,na obiad z teściową,synem i synową.Mąż kategorycznie domaga się powtórki w krótkim czasie,mam nadzieję,że dwa tygodnie wytrzyma.To kolejny bardzo udany przepis od Pani. W imieniu moim i mojej rodziny:dziękuje:)) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńOstatnio też wykorzystałam ten przepis na obiad dla gości. Sprawdził sięznakomicie, więc polecam. Cieszę się, że smakowało :) Pozdrawiam, Aleex :)
UsuńDanie rewelacyjne ja dalam jedna porcje schabu wiecej. Zrobilo dzis furore na moim stole nawet me wybredne dzieci wchlonely cale porcje bez grymaszenia. Dziekuje i pozdrawiam Mariola
OdpowiedzUsuńPyszna odmiana od klasycznej wersji schabowego, warzywa mięciutkie i aromatyczne, danie wcale nie jest tłuste. Wszyscy domownicy spałaszowali ze smakiem :D
OdpowiedzUsuńczy mogę zamiast majonezu użyć jogurtu greckiego? Nie lubię majonezu.....
OdpowiedzUsuńJa nie próbowałam ale inni robili z jogurtem i chwalili (patrz komentarze). Pozdrawiam, Aleex :)
Usuńczy moge dac jogurt grecki zamiast majonezu?
OdpowiedzUsuńNie lubiłam schabowego do czasu spróbowania w tym wydaniu - jest rewelacyjny. Marynowałam wcześniej mięso cały dzień i trzymałam w lodówce - mięsko było mięciuteńkie.
OdpowiedzUsuńWitam, właśnie robię schab na obiad według Pani przepisu, pachnie wyśmienicie, jeśli tak smakuje to "niebo w gębie". Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńWitam serdecznie!!! Dawno mnie nie było ale to nie znaczy,że nie korzystałam z Pani przepisów!!! Chciałam się podzielić wrażeniami z wczorajszego obiadu.Wlaśnie po raz pierwszy zrobiłam schab po cygańsku z Pani przepisu.Danie bardzo oryginalne i przepyszne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zrobiam większą porcję - miało być na dwa dni.Ale dzisiaj po powrocie z pracy w brytfance znalazłam tylko dwa plasterki marchewki.Byłam zła,że nie mam obiadu ale jednocześnie zadowolona ,że tak smakowało.Danie przepyszne.A dzisiaj serwuję moim Panom karkówkę w pieczarkach.Właśnie jest w piekarniku.Pachnie również wyśmienicie jak wczorajszy schabik.Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za wspaniałe przepisy. Krystyna
OdpowiedzUsuńWitaj ponownie :))) Cieszę się, że mogłam Cię wspomagać przepisami :))) Pozdrawiam, Aleex :)
UsuńA jaki majonez?
OdpowiedzUsuńNaprawdę to obojętne. Użyj tego, który lubisz. Ja stosuję Kielecki albo Winiary. Pozdrawiam, Aleex :)
UsuńPrzetestowałam ten przepis i rzeczywiście mięsko jest przepyszne. Dziękuję !
OdpowiedzUsuńDziś po raz pierwszy robiłam ten schabik. Bałam się bo dopiero debiutuje w kuchni, a dodatkowo na obiad zaprosiłam tatę. Schab jest przepyszny!!! Pewnie kalorii ma milion ale nie szkodzi, jest kruchutki, a ta marchewka boska. Dodatkowo dodałam kilka różyczek kalafiora, bo się pałętał w lodówce ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Panią serdecznie!
Karolina
Chce dzis zrobic ten schab bo mnie kusi !!! Czy ktos probowal zastapic marchcewke czyms innym np pieczarkami.Moja rodzinka nie przepada za marchewka.
OdpowiedzUsuńPrzepisy sa tu wspaniale dziekuje !
Przepisy są po to, by je modyfikować "pod swoje gusta". Mogą być pieczarki, chociaż namawiam Cię na marchewkę. Moja rodzina też za nią nie przepadała, do chwili, gdy podałam to danie. Marchewka smakuje rewelacyjnie. Uwierz. Pozdrawiam, Aleex :)
UsuńWitam
OdpowiedzUsuńchciałabym zapytać czy robiąc w ten sposób piersi z kurczaka należałoby je piec tyle samo. Wdaje mi się, że piersi robią się trochę szybciej, ale wolałabym dopytać. A poza tym chciałabym zapytać co by Pani poleciła na uroczysty obiad rodzinny (moja córka kończy18 lat i chciałbym aby obiadek był wyjątkowy, a Karoliny uwielbia jak wykorzystuję przepisy z Pani bloga). Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam
Dorota
Doroto - czas pieczenia piersi można trochę skrócić, aby mięso nie było zbyt suche. Co do obiadu - ja ostatnio miałam taką kameralną, ale ważną uroczystość. Podałam: rosół z makaronem, ziemniaki, 2 rodzaje mięsa (robiłam karkówkę w sosie borowikowo- cebulowym oraz kotlety z karkówki panierowane), sałatę "Bogactwo smaków" (świetna jest też z salaty rzymskiej). Na deser zrobiłam domowe lody waniliowe z dodatkiem owoców. Upiekłam też ciasta i zrobiłam tort Szwarcwaldzki. Może to menu Cię zainspiruje? Pozdrawiam, Aleex :)
UsuńWielkie dzięki
Usuńmam nadzieję że nic nie zepsuję. Na razie pozdrawiam i biorę się do pracy
Witaj Aleex :-). Pytanko:na którym poziomie w piekarniku naczynie i jakie ogrzewanie tzn. czy sam dół, czy góra i dół, czy z termoobiegiem? Już się piecze, ale wolę zapytać z nadzieją na szybką odp.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam. Wiki :-)
Aleex, danie wspaniałe. Tylko Cię nei posłuchałam i dodałam troche oliwy, niepotrzebnie, faktycznie dużo tłuszczu się wytopiło. Mąż zadowolony zjadł wszystko, nawet mojej rocznej córuni smakowało. A dziś czas na przepis z makaronem, też skorzystam z Twoich przepisów. Dodam że danie dzisiejsze jest na kolacje z okazji naszej 9 rocznicy ślubu. pozdrawiam
OdpowiedzUsuńWszystkiego najlepszego z okazji rocznicy. Cieszę się, że smakowało. Pozdrawiam, Aleex :)
UsuńSchab zrobiony - jest wyśmienity, soczysty, aromatyczny. Mniam mniam
OdpowiedzUsuńA ja mam takie pytanie, mianowicie jak Pani myśli czy jeżeli użyję większej ilości mięsa (chcę wykorzystać ten przepis na świąteczny obiad) to czy czas pieczenia powinnam wydłużyć? I czy pomiędzy warstwy mięsa też ułożyć ser i majonez??
OdpowiedzUsuńRobiłam to mięsko z podanych proporcji i było prze pyszne dlatego teraz będę karmić nim teściów i resztę rodzinki:-)
Czas pieczenia przy dwóch warstwach mięsa pozostaje bez zmian, ale proszę je przełożyć marchewką i cebulką oraz cieniutką warstwą majonezu. Pozdrawiam, Aleex :)
UsuńNo tak zrobilam ten schab i szczerze nie jest zly ale szału nie ma.Pomimo dwóch godzin nawet jescze 15 minut schab był twardawy a nie soczysty jak mialo być. Ale smakowo sie obronił.Proponuję wypróbować schab w mojej wersji, może przypadnie do gustu....Schab po diabelsku
OdpowiedzUsuń1kg schabu pokroić w plastry nie rozbijać.
Marynata:
2 jajka , 2łyzki oleju,czubata łyżka majonezu,łyżka papryki słodkiej,2łyzki maki ziemniaczanej,1 łyżeczka soli ,pół łyżeczki pieprzy naturalnego,1łyzka przyprawy (np.jarzynka),4 ząbki czosnku posiekać,2 łyżki magii. Wszystko wymieszać-połączyć z mięsem i pozostawić na 2-3 dni. Mięso obsmażyć i ułożyć w naczyniu.Przekładać podsmażona cebula z marchewką.Piec 40-50 min 180 stopni.
Smacznego!
Wczoraj wypróbowałam przepis, dodałam tylko jeszcze pieczarki:) Schab wyszedł bardzo soczysty i smaczny. Naprawdę polecam :)
OdpowiedzUsuńWitaj Aleex ! Błądząc kiedyś po mrocznych stronach internetu trafiłem na Twój blog, a dokładnie na ten przepis..cóż mogę napisać ?? Spróbowaliśmy kiedyś ten schabik ( i nie tylko to z Twoich przepisów )i od tego czasu gości na stole nie tylko w naszym domu, ale i w domach rodziny i przyjaciół.. JEST PO PROSTU PYSZNY !!! Pozdrawiam bardzo serdecznie..
OdpowiedzUsuńPrzyrządzam ten schabik z Pani przepisu od roku, moja córka, potworny niejadek, wybrała tę potrawę na swój nr.1, a najbardziej smakuje jej marchewka (normalnie gotowanej nie ruszy), pozdrawiam gorąco. Ilona
OdpowiedzUsuńCieszę się, że danie Wam smakuje :) A marchewka jest rzeczywiście rewelacyjna. Pozdrawiam, Aleex :)
UsuńBardzo smaczne danie choć trochę jak dla mnie za dużo tłuszczu.Mięso rewelacyjne,miękkie i soczyste.Gorąco polecam
OdpowiedzUsuńDopiero co wpisałam się w przepisie schabu po rusku z pytaniem o majonez. Kolejny genialny przepis (bardzo lubimy wieprzowinę pod każdą postacią), ale tutaj znowu natykam się na majonez, którego w zasadzie w mojej kuchni nie używam. Jakiś zamiennik?
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie! Będę odwiedzać bloga często, bo widzę tu mnóstwo nowych inspiracji :)
Przepyszne danie :) - mąż był zachwycony!!!
OdpowiedzUsuńPrzepis bardzo dobry. Na pewno zagości u nas na stałe :)
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda, koniecznie trzeba go wypróbować :)
OdpowiedzUsuńPycha. Wczoraj zrobiłem na obiad. Zjedliśmy ze smakiem 😊😊
OdpowiedzUsuńA gdyby pomiedzy marchewke a mieso wlozyl surowe ziemniaki w plastrach doszly by?
OdpowiedzUsuńSzukałam pomysłu na schab inaczej i właśnie idę wypróbować wygląda wyśmienicie mam nadzieje że zagości na stałe w naszym menu :)
OdpowiedzUsuńKolejny przepis, który zagości u mnie na dłużej. Po pierwszym przyrządzeniu cała rodzina była zachwycona
OdpowiedzUsuńNie wiem co zrobiłam źle ale moje danie pływa w tłuszczu (robiłam zgodnie z przepisem bez dodawania jakiegoś smarowania naczynia itd),dodatkowo mimo dodania tylu przypraw danie jest mdłe..ehh
OdpowiedzUsuń