poniedziałek, 22 sierpnia 2011
Sałatka z endywią wg Aleex
Uwielbiam lato. Żadna inna pora roku nie daje nam tak wspaniałych możliwości. Mnóstwo świeżych owoców, naręcza różnorodnych warzyw, to prawdziwy raj dla smakoszy. Możemy z tego dobrodziejstwa natury korzystać każdego dnia. I dobrze, bo dzięki temu dostarczamy naszemu organizmowi witamin, które sprawiają, że czujemy się świetnie i lekko.
Dziś proponuję Wam kolejny przepis na pyszną sałatkę. Tym razem do jej przyrządzenia wykorzystałam mieszankę sałat z endywią zieloną i czerwoną oraz inne warzywa. Całość okazała się naprawdę świetna. Polecam.
Składniki:
• mieszanka sałat z endywią
• marchewka
• cebula
• garść pomidorów koktajlowych
• ogórek
• sos sałatkowy włoski
• oliwa
Sposób przygotowania:
1. Sałaty przełożyć do misy.
2. Marchewkę pokroić w długie cieniutkie paseczki (najlepiej użyć szatkownicy).
3. Pomidory pokroić w kawałki, cebulkę obrać i pociąć na cieniutkie paseczki.
4. Obranego ogórka pokroić w plasterki.
5. Sos przygotować wg przepisu. Polać sałatę. Wymieszać.
Smacznego.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Zdrowe, pożywne. Wygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńI przepyszne :)))
OdpowiedzUsuńNie ma to jak dobra słatka
OdpowiedzUsuń