czwartek, 30 sierpnia 2012
Pieczywo czosnkowo – ziołowe z grilla wg Aleex
Przed nami ostatni wakacyjny weekend. Wprawdzie początek września tuż, tuż, ale jeszcze będzie okazja, aby skorzystać z ładnej pogody i spędzić kilka chwil przy grillu. Aromat pieczystego pobudza apetyt, więc w oczekiwaniu na danie główne, chętnie sięgamy po przekąski. Jedną z nich proponuję dzisiaj – to chrupiące pieczywo czosnkowo – ziołowe z grilla. Jest pyszne. Spróbujcie...
Składniki:
• pieczywo (bułka wrocławska, chleb, kromki kajzerki, kromki bagietki, itp.)
• 10 dag masła
• 2 ząbki czosnku
• sól, pieprz
• zioła prowansalskie
• ewentualnie – inne ulubione przyprawy
Sposób przygotowania:
1. Pieczywo pokroić.
2. Miękkie masło wymieszać z przyprawami i przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku.
3. Kromki pieczywa posmarować z obu stron cienką warstwą masła.
4. Opiekać na grillu z obu stron, aż się zarumienią.
Smacznego.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Szybkie i na prawdę pyszne :)
OdpowiedzUsuńbardzo lubię takie pieczywko, jest super smaczne:))
OdpowiedzUsuńbardzo lubię takie pieczywko, jest super pyszne:))
OdpowiedzUsuńProsty, nie wyszukany przepis, a jaki świetny pomysł. :)
OdpowiedzUsuńPyszne, pyszne przepyszne - prost a jakie Smaczne !!!!
OdpowiedzUsuńCzęsto robię i używam zwłaszcza jako dodatek do zup ale samo z odrobiną żółtego sera zapieczone w piekarniku smakuje super.
OdpowiedzUsuń